Burzcast – „It’s personal. It’s for you!”

Podcastul românesc Burzcast este realizat de către Răzvan Burz (foto). Soț și tată, antreprenor online, Razvan Burz deține multiple branduri de consultanță, servicii și produse software pe care le produce împreună cu echipe din România, Marea Britanie și SUA. Din 2006 de când lucrează în domeniul IT, Răzvan a acumulat cunoștințe în cele mai variate nișe despre care vorbește și în podcast, singur sau împreună cu invitații săi.

Burzcast Podcast este un produs al Burz Media™, realizat incepand din vara anului 2014. Pe lângă podcastul audio, Burzcast™ cuprinde un blog și un vlog. Blogul conține textele realizate, începând din anul 2009, de către Răzvan Burz. Video log-ul (vlog) conține emisiuni video înregistrare de către Răzvan, partenerii Burzcast și personalul Burz Media. Dacă ești membru Burzcast™ VIP, primești conținut adițional, la care vizitatorii website-ului au acces limitat sau restricționat.

În decembrie 2017, Burzcast depășea 47 000 de ascultări, podcastul fiind ascultat atat in tara dar si dincolo de granita.

„Dorind să cresc și mai mult awareness-ul pe podcasting și poate să te inspir și pe tine să lansezi un podcast, acest episod prezintă în linii mari pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a realiza un podcast de succes. Te susțin în realizarea unui podcast de succes. Spune-mi cum te pot ajuta.” Iar Razvan Burz face asta chiar intr-un scurt episod din seria de podcasturi Burzcast.

Într-un podcast audio, precum este Burzcast, unul sau mai mulți experți împărtășesc din experiența și expertiza lor cu ascultătorii. În mod normal un consultant experimentat nu beneficiază de timpul necesar să ofere fiecărei persoane care dorește 30 de minute de consultanță. În cadrul unei emisiuni podcast, experții împărtășesc gratuit din cunoștințele lor cu oricine dorește să îi asculte. Nu este, oare, acesta un cadou frumos pentru dezvoltarea personală?

Subiectele discutate într-un podcast pot varia, de la tehnologii, la știri, subiecte politice, religioase, legale, opinii, practic orice se poate scrie într-un blog. Un alt bun exemplu sunt podcasturile oferite sub formă de completare a lecțiilor profesorilor, cu exemple noi, studii de caz și orice nu este prezentat în manualele actuale. Aceste materiale sunt apreciate de către studenți sau cercetători în domeniu, transformând astfel deschiderea pe care un material îl are la nivel național sau chiar mondial.

„Misiunea noastră și a acestui podcast este de a inspira și de a ajuta oamenii, de la antreprenori la intraprenori să aibă o muncă mai ușoară și mai mult timp de petrecut alături de cei dragi sau făcând activități care le plac cel mai mult. Așa cum spune și motto-ul nostru: „it’s personal. It’s for you!.”

Din 2014, Razvan Burz impreună cu amicul său, Cosmin Tătaru, lansează proiectul „Școala de podcasting”. Între timp proiectul se extinde în „Școala de podcasting și new media”, un proiect menit să inițieze antreprenorii într-ale new media, în special pe partea de audio și video, oferind suport tehnic și consultanță. Iar in 2016, Burzcast, Florin Roșoga Podcast și TechVolution sarbatoresc pentru prima data in Romania, Ziua Internationala a Podcastului, realizand impreuna primul round-table podcast, despre podcasturi. Episodul comun, întregistrat între cele trei părți, tratează podcastingul în România. Dar intreaga poveste a Burzcast, poate fi urmarita aici.

Urmariti seria podcast Burzcast aici: https://www.burzcast.ro/. Burzcast Podcast este pe 30 septembrie 2018 parte din Ziua Internationala a Podcastului.