Proiectul CONGRUENT
Proiectul CONGRUENT, derulat de Asociația Docuart în parteneriat cu Școala Gimnazială „Antonie Mogoș” din sat Ceauru, comuna Bălești, județul Gorj, dezvoltă activități de parenting și de combatere a bullying-ului prin cinematerapie, servicii psiho-terapeutice, ateliere de antreprenoriat și educație financiară, pentru comunitatea interetnică de profesori, copii și părinți din comuna Bălești.

Proiectul de intervenție socio-culturală CONGRUENT continuă implementarea programelor de psiho-educație, educație financiara, combatere a bullying-ului, campanii civice, antreprenoriat creativ și cinematerapie pentru cei 400 de părinți și copii din sat Ceauru, comuna Bălești, județul Gorj. În cadrul conferinței din 28 mai 2021, de la Prefectura Târgu-Jiu, organizatorul proiectului Asociația Docuart a prezentat stadiile programelor aplicate deja în comunitate și următoarele etape pentru perioada verii.

„Credeam că e simplu să fii părinte…până am devenit părinte” (mămică de elev din clasa a IV-a, Scoală Gimnaziala „Antonie Mogoș” din sat Ceauru, comuna Bălești, județul Gorj).

Programul de parenting a ajuns la a șaptea întălnire, pentru perioada următoare urmând a se aborda temele: dezvoltarea psihica și cognitiva a copilului, identificarea problemelor – învățarea unor tehnici de lobby, strategii de parenting particularizate la nevoi și reducerea abandonului scolar. Activitățile de combatere a bullying-ului prin cinematerapie includ metode care își propun să limiteze propagarea și să diminueze impactul acestuia asupra elevilor. Intervențiile din cadrul atelierelor sunt coordonate de psihologi și regizori de film documentar. Se vor selecta, prin apel deschis, 20 de membri ai comunității pentru a participa la un curs de antreprenoriat, încurajând ideile de tip creativ – cum ar fi monetizarea unui meșteșug sau de sustenabilitate familiala – cum ar fi transformarea unui hobby în afacere.

„Sunt foarte bucuros că am fost cooptați în acest proiect care nu se adresează doar elevilor, se adresează întregii comunități. O comunitate mare, cu probleme – ca peste tot – probleme care pot fi ameliorate prin acest tip de intervenție. Din păcate, până acum nu am avut astfel de proiecte în Bălești – este primul de o asemenea complexitate și avem încredere în el (…) drept dovada că participanții de până acum le-au «adoptat» pe cele 3 experte care vin aproape săptămânal la Bălești, iar comunitățile de lângă Bălești întreabă când vor participa și ele.” (Cornel Somicu, director, Scoală Gimnazială „Antonie Mogoș” din sat Ceauru, partener al proiectului CONGRUENT)

Detalii aici: https://congruent.docuart.ro/noutăți/comunicat-de-presa-11-06-2021/