WorldDAB a dat publicității un infografic care prezintă acoperirea radioului digital (DAB+) în lume. Din datele statistice, pentru Europa şi Asia Pacific, Marea Britanie reuşeşte să dețină supremația în vânzarea de receptoare digitale, cu peste 41.2 milioane de aparate. Germania înregistrează vânzări de recivere digitale de peste 14.6 milioane, iar Norvegia are 6 milioane de receptoare.

Din primele trei, Norvegia este fruntaşă în cazul vânzărilor de automobile dotate cu receptoare DAB şi DAB+, cu un procent de invidiat, 98%. Marea Britanie este printre primele şi aici, cu un procent de 93% maşini cu receptoare radio digital vândute, Elveția aflându-se pe trei, cu 91%.

Infografic de WorldDAB

Printre țările europene care au investit în dezvoltarea radioului digital, Norvegia a reuşit să-şi dezvolte gradul de acoperire de la 89% în 2013, la 99.7% din populație în 2019. În aceeaşi perioadă, Germania a mărit acoperirea radioului digital, de la 91% la 98%. Italia se poate lăuda cu un salt important al radioului digital, de la 65% din populație în 2013, la 84%, iar Franța a ajuns anul acesta la 25%, dupa ce, în 2013, se afla la numai 5%.

Romania rămâne în teste cu semnalul digital având în 2019 doar 10% acoperire, datele fiind oferite WorldDAB de radioul public, Radio România.