Șapte autoare, muziciene, poete sau sunetiste, parte din ceea ce platforma de podcast de creație sonoră, radiofonică și field recording SEMI SILENT, vor fi parte din Her Voice.

Selecția de sunete propusă aici vine cu mai multe surse de producție : Her Voice, Sonic Future Residencies, an open call piece, an invitation and a commision. Șapte autoare, muziciene, poete sau sunetiste, parte din ceea ce platforma de podcast de creație sonoră, radiofonică și field recording SEMI SILENT își dorește să fie încă de la crearea sa in 2016.

Compoziția sonoră implică kraft, confecție, la fel și scrierea narativă sau abstractă, însă ceea ce lucrările sonore au diferit, este că, chiar mai mult decât muzica, creația sonoră lucrează cu memoria și cu familiarități, cu emoții, cu surprize și amestecuri. Azi ne este relativ ușor să ne poziționăm din punct de vedere cultural față de creația vizuală, de la pictură la film. Însă creația sonoră ne ia mereu prin surprindere, ne ține într-un constant du-te vino între elemente formale, intelectuale, senzoriale, psihice, plus unele noi, personale.

Veniți să le descoperiți într-o sesiune de ascultare despre familie și copilărie, despre senzații corporale și erotisme, despre formate compoziționale, despre miracolul care poate fi realitatea și despre poezie, cu Simina Oprescu (selecționată în concursul Grand Prix Nova, 2-6 iunie, cu piesa „Drip Drop”), Mara Mărăcinescu, Anamaria Pravicencu, Ana Teodora Popa (premiată la Grand Prix Nova în 2018 pentru piesa „Santé”), poeta canadiană Oana Avasilichioei, artista braziliană Sara Lana și Jasmina Al-Qaisi.

Evenimentul va avea loc Vineri, 7 iunie, de la ora 19.00.
Durată: cca 50 de minute
AUDITORIUM (nivel -1, MARe/Muzeul de Artă Recentă, Primăverii 15, București)
Înscrieri: gift.shop@mare.ro

Facebook event, aici.

PREȚ: 15 RON

SELECȚIE / ORGANIZARE eveniment: Anamaria Pravicencu

Sesiunea de ascultare propusă de SEMI SILENT își dorește să crească interesul publicului local pentru creație sonoră și radiofonică, cu atât mai mult cu cât ediția 2019 a concursului de creație radiofonică Grand Prix Nova se desfășoară în aceeași perioadă.

With love and sounds,
Anamaria Pravicencu – director artistic a www.semisilent.ro