Conferință va reuni toate părțile interesate (decidenți politici și practicieni ai domeniului), contribuind la o mai bună înțelegere a industriei muzicii și a provocărilor cu care aceasta se confruntă, precum și la îmbunătățirea colaborării la nivel de politici, cu scopul de a consolida promovarea diversității muzicale europene și competitivitatea acestui sector creativ.

Președinția României la Consiliul Uniunii Europene (PRES RO), prin intermediul Ministerului Culturii și Identității Naționale – Unitatea de Management a Proiectului, vă invită să participați la evenimentul Muzica mișcă Europa – Oportunități și provocări ale sectorului muzicii în epoca digitală, care va avea loc la București în zilele de 20 și 21 iunie 2019.

Evenimentul va consta într-un atelier de lucru privind drepturile de autor în sectorul muzical (în data de 20 iunie) și o conferință privind componenta de politici culturale a inițiativei Muzica mișcă Europa (în data de 21 iunie). Reuniunea este organizată în format back-to-back cu o altă conferință desfășurată sub egida PRES RO, care începe în data de 19 iunie, și anume Noi provocări privind dreptul de autor în piața unică digitală. Ambele conferințe includ în programele lor atelierul de lucru comun din 20 iunie.

În contextul inițiativei Muzica mișcă Europa, care reprezintă un cadru general pentru acțiunile strategice ale UE în sprijinul acestui sector, Comisia Europeană a lansat un dialog cu industria muzicală încă din 2015. Odată cu noul Plan de lucru în domeniul culturii 2019-2022, Consiliul Uniunii Europene a decis ca și statele membre să se concentreze asupra cooperării în domeniul muzicii. Această conferință va reuni toate părțile interesate (decidenți politici și practicieni ai domeniului), contribuind la o mai bună înțelegere a industriei muzicii și a provocărilor cu care aceasta se confruntă, precum și la îmbunătățirea colaborării la nivel de politici, cu scopul de a consolida promovarea diversității muzicale europene și competitivitatea acestui sector creativ.

Prin intermediul acestui eveniment, Președinția României la Consiliul UE își propune să contribuie la identificarea unor bune practici în materie de sprijin pentru sectorul muzicii și a unor politici adecvate la nivelul statelor membre. Vor fi discutate subiecte de actualitate pentru sector, care sunt relevante pentru elaborarea politicilor publice în UE și în statele sale membre, cum ar fi: festivalurile și dezvoltarea urbană, promovarea diversității muzicale europene, condiții echitabile pentru dezvoltarea sectorului, circulația transnațională a muzicii, dimensiunea antreprenorială a industriei. Accentul acestui eveniment va fi pus pe evoluția sectorului muzical și a inițiativelor de politici sectoriale la nivelul UE și al statelor membre.

Evenimentul va avea loc în Aula Ministerului Culturii și Identității Naționale din Bd. Unirii 22, București. Agenda provizorie a întâlnirii este disponibilă aici.

Persoanele care doresc să participe la acest eveniment sunt rugate să se înregistreze până la data de 10 iunie a.c., folosind acest link.

Accesul jurnaliştilor la eveniment se face exclusiv în baza acreditării de presă care se realizează pe site-ul PRES RO, folosind acest link. Ecusoanele de acreditare vor fi distribuite în locaţia de desfăşurare a evenimentului.

Sursa info, aici.