Evenimentul invită publicul la o serie de întâlniri și evenimente ce adresează sunetul în creația culturală (scriitura sonoră, muzica, radio, cinema), mediul sonor (acustica spațiilor, sunetele orașului, noxele sonore) și sănătatea auditivă (excesele sonore, nivelul sonor al concertelor, prevenție).

Saptamana Sunetului 15.02 – 10.03.2019, la Bucuresti.

Creată în Franța în urmă cu 15 ani în Franța, Săptămâna Sunetului (La Semaine du Son) există astăzi în zeci de orașe din lume, Bucureștiul fiind primul oraș din Europa centrală și de Est care a aderat la Principiile Săptămânii Sunetului cu scopul de a deschide dialogul despre sunet în complexitatea perspectivelor contemporane, a preocupărilor ecologice, a dezvoltării socio-culturale și a creației artistice.

Cea mai recentă acțiune cu impact global este adoptarea în 2018 de către UNESCO a rezoluției „Importanța sunetului în lumea de azi : promovarea de bune practici”, bazată pe cele 5 tematici ale Cartei Săptămânii Sunetului (Charte de La Semaine du Son).

În centrul activităților Săptămânii Sunetului din acest an se află orașul și sunetele sale. Tema Urban Sound Art / Artă sonoră în spațiul public este dezvoltată și prezentată într-o serie de evenimente organizate de Goethe-Institut. Programul Saptamanii Sunetului poate fi citit pe pagina oficiala dedicata evenimentului, aici.

Principiile Săptămânii Sunetului >>

Octav Avramescu (Asociaţia Jumătatea plină) și curatorul Carsten Seiffarth (Berlin) au vorbit despre Săptămâna Sunetului 2019 | Urban Sound Art, in cadrul programului #Zebra, cu Mihaela Dedeoglu, la www.rfi.ro/live