În iulie 2011, o importantă autostradă din Los Angeles a fost închisă pentru 53 de ore. Haosul creat în ziua respectiva, în traficul auto al orașului a fost memorat sub numele „Carmageddon”. Postul tv ABC 7, a încercat să găsească alternative de trafic pentru audiența sa, utilizând pentru asta aplicația Waze. Așa și-au dat seama oamenii de la Waze că aplicația lor poate fi dezvoltată și în sprijinul mass-media. Așa a aparut Waze For Broadcasters.

În numarul pe luna decembrie al revistei RadioWorld, Mona Wang de la Waze a vorbit despre calitățile pe care parteneriatul dintre mass-media și Waze il poate aduce șoferilor.

Weng: Oferim partenerilor noștri un pachet de date și instrumentele necesare pentru a transforma datele în conținut relevant pentru radio, tv, platforme sociale și online. Pentru radio, partenerii pot accesa un instrument web numit TrafficView, care oferă acces la lista de urmărire a celor mai importante drumuri si strazi​, un feed de alertă privind incidentele noi din trafic, precum și un „Waze-O -Meter „care oferă o privire generală asupra orașului, cu mesaje de tipul: ” Intârzieri mari; 39% aglomerat în zona dvs. Trafic bară-la-bară.”

RadioWorld: Care este relația de afaceri necesară pentru a putea deveni partener și ce costuri se solicită pentru această aplicație?
Weng: Waze pentru radiodifuzori este complet gratuit. Oferim partenerilor noștri instrumente și date în schimbul mențiunii aplicației Waze, on-air. Relatia noastră ne fiind una comercială, ii ajuta pe partenerii noștri sa ofere mai mult audientei lor fără costuri suplimentare.

RW: Care sunt cerințele hardware sau tehnice?
Weng: Pentru partenerii din radio, o buna conexiune de internet este suficient pentru a accesa instrumentul nostru web într-un simplu browser. Partenerii de la televiziune au nevoie de un iPad care rulează cele mai recente iOS, Apple TV la Airplay de la iPad la studio, precum și internet bun.

Este important sa realizam că oamenii caută zilnic știrile din trafic. Toți vor să știe în ce fel condițiile rutiere îi pot afecta.

Interviul în intregime poate fi citit în numarul pe luna Decembrie al revistei Radio World. Viitorii parteneri români ai Waze își pot deschide un cont gratuit, aici.