În Marea Britanie, Radioplayer a prezentat public prototipul unui player radio cu touchscreen dedicat dashboard-ului auto, pentru o experiență multimedia cât mai buna în mașina viitorului. Player-ul este rezultatul unor parteneriate încheiate atât în folosul companiilor auto dar și a radiodifuzorilor.

Prototipul hybrid este de fapt o multiplatformă media, capabilă să ofere audio atât din rețeaua radiourilor digitale, a radiourilor ce utilizează încă frecvențe FM, dar și a produselor audio dezvoltate online. Spre deosebire de celelalte playere, acest prototip prezintă o listă de posturi (logo). Șoferul nu mai este nevoit să selecteze singur sursa (digital DAB, FM sau internet), prin opțiunea touchscreen va selecta sigla stației, iar sistemul va face restul.

Noua tehnologie a fost testată recent la un eveniment în Berlin, atât de viitorii clienți dar și de reprezentanți ai companiilor auto.

Player-ul a fost prezentat pe un ecran tactil Android de 7 inci, dimensiunea utilizată în prezent de majoritatea consolelor de bord auto.

Radioplayer spune despre acest prototip că siguranța a fost factor cheie în proiectarea lui, reducând „distragerea atenției șoferului” cu o interfață ușoară și intuitivă. Un afișaj mare cu care șoferul poate comuta ușor între posturile preferate, prin atingerea unui logo, prin rasfoirea unui meniu simplu sau prin apăsarea butoanelor de pe volan. În următoarea fază de dezvoltare, se dorește implementarea controlului prin voce, împreună cu o secțiune dedicată podcast-urilor și posibilitatea ca soferul să-și personalizeze singur player-ul. Imagini din testele realizate de Radioplayer, mai jos.

Michael Hill, directorul executiv al Radioplayer, spune: „Radioplayer arată că radioul poate fi simplu, inteligent și sexy în mașina viitorului. „

Prototipul reprezintă rezultatul anilor de cercetare și dezvoltare cu parteneri din industrie precum WorldDAB, Digital Radio UK, RadioDNS și Audi, dar si a radiodifuzorilor ca BBC, Global, Bauer și zeci de grupuri radio internaționale care doresc ca radioul sa-si pastreze locul sau în mașina viitorului.