Google, într-un parteneriat cu PRX, intenționează să lanseze un accelerator de podcast care va ajuta la eliminarea barierelor pentru începătorii în podcast și la creșterea diversității în rândul produselor podcast. Programul va oferi formare și abilitare pentru grupurile slab reprezentate. Apelul lansat pentru viitoare proiecte are data limita 18 noiembrie 2018, iar prima parte din cele două runde ale programului începe în ianuarie. Participanții selectați urmează să primească finanțare pentru formare intensivă, mentorat.

„Vrem să schimbăm dramatic ecosistemul podcasting și să asiguram acces tuturor”, a declarat CEO-ul PRX, Kerri Hoffman. „Formarea este ceea ce face diferența între un produs de succes și unul mai puțin reușit, în podcasting. Acest lucru este valabil în special pentru cei care sunt mai puțin reprezentati în media. Sperăm să provocam apariția unor voci noi, a diversității, oferim puterea tuturor prin suficiente instrumente de creație și promovare”.

„Ne-am angajat să reducem barierele pentru podcasting prin educație și încurajând schimbul de informații”, a declarat Zack Reneau-Wedeen, manager de produs Podcasts Google. „Pe măsură ce aducem la suprafață sute de milioane de noi ascultători, ne dorim să putem asigura suficient conținut, pentru toate tipurile de public la nivel mondial. PRX are o experiență dovedită în ceea ce privește mentoratul și educația și nu am putea fi mai încântați să colaborăm cu ei ca parteneri in acest proiect”.

Google a lansat propria aplicație de podcast-uri pentru Android în luna iunie. PRX a făcut din educație o prioritate, în activitatea sa. În prezent desfășoară două programe axate pe instruire și abilități de construire: Podcast Garage și Project Catapult.