Pe 30 septembrie, podcasteri și ascultători de podcasturi din întreaga lume sărbătoresc Ziua Internațională a Podcastului!

Daca nu stiti ce inseamna un podcast, explicatia simpla ar fi asa, este un fişier audio pe care îl poţi descărca de pe internet şi îl poti ascultă oricand pe laptop, PC sau mobil. Pe TuneIn gasesti multe emisiuni radio inregistrate care pot fi astfel reascultate.
Pe iTunes ai o multime de categorii: gaming, comedie, religie sau auto-dezvoltare. Exista aplicatii de mobil care iti prezinta diferite produse audio pe care le poti „consuma” in timp ce pedalezi pe bicicleta, la sala, sau cand esti blocat prin trafic cu castile pe urechi.

Anul acesta, in weekend-ul in care sarbatorim Ziua Internationala a Podcastului, Alternativ strange cele mai concludente, creative si interesante podcasturi romanesti si le difuzeaza intr-un livestream audio (aici: http://alternativ.ro/index.php/asculta/ sau aici http://188.165.212.154:8060/listen.pls?sid=1 )de la ora 10:00 pana aproape de miezul noptii.

Mai multe amanunte despre participantii la Ziua Internationala a Podcastului 2018, aici.