Seria incepe cu Michael Acker vorbind despre muzica, asa cum o intelegem noi in tara, dar discutata de pe deal, de la Smida. Urmeaza apoi muzica live si ganduri inregistrate cu debutantii in festival, Muntet (RO), Immortal Onion (PL), Portico Quartet (UK).

Apoi, George ii prinde in zona dedicata relaxarii din cadrul Smida Jazz Fest 2018 pe KRiSPER (RO), Barabás Lőrincz Quartet (HU), Kimmo Pohjonen (FIN).

In a treia zi de festival, George Durbalau i-a prins pentru un interviu, special pentru aceasta serie podcast, pe Paperjam (RO), Spirit Cave (NOR & USA), Sons of Kemet (UK).

Seria podcast dedicata Smida Jazz Festival 2018, va fi incheiata cu un episod special, promis pentru luna Septembrie. O sa gasiti seria podcast semnata de George Durbalau cu un clic aici: https://www.mixcloud.com/georgedurbalau/

Smida Jazz Festival a ajuns in 2018 la a treia ediție, fiind un eveniment internațional open-air dedicat jazz-ului de avangardă. Se petrece chiar în inima Parcului Natural Apuseni, mai exact în pitorescul sat Smida (Beliș, Cluj).