Detaliu de pe albumul Get It Together, Sola Rosa, 2009

„Există anotimpuri ale căror lungimi, trăiri, sentimente, buletine meteorologice, întîmplări, peisaje, zile și nopți par a fi lista cântecelor de pe un album muzical pe care l-ai cumpărat acum foarte mulți ani, și care, exact atunci când credeai că îl știi aproape pe de rost – ca pe oricare alt anotimp trăit, dar cumva repetat, al vieții tale – îți revine întîmplător în memorie, parcă pentru a te face atent la ceva ce e posibil să fi ratat de fiecare dată când l-ai ascultat pînă atunci, și după ce ai fost atent simți că ești liber să mergi înainte.” spune Lucian Stefanescu in cea mai recenta rubrica „Dictionar de Sunete Rare” de la Radio Europa Libera.

„Kind of a future classic feel”, cum spune despre unul din cântecele sale compozitorul, pianistul, percuționistul și producătorul Andrew Spraggon, din Auckland, Noua Zeelandă, cel care a inventat acum mai mult de 20 de ani proiectul muzical numit Sola Rosa. Pentru mine personal, un „anotimp” ca acelea despre care am vorbit la început e „Get It Together”, al patrulea album din cele șapte semnate Sola Rosa. Un amestec de hip-hop, jazz, neo-soul, latin, swing, reggae și funk, într-un balans de tobe și bași ce pare „respirația” care te ține pe drumul tău înainte.”

Asculta rubrica „Dictionar de Sunete Rare” dedicata proiectului muzical Sola Rosa, aici:

Ascultă muzica şi radio Europa Liberă de la vîrsta de 11 ani (1970). De la vîrsta de 32 de ani (1991) lucrează la radio Europa Liberă. De ceva timp este realizatorul rubricii „Dictionar de Sunete Rare”.