Cea de-a doua ediție a Urban Talks, parte a unei serii de evenimente create de UrbanizeHub din simpla nevoie de conectare a oamenilor care își doresc să modeleze viitorul orașelor, va avea loc pe 24 mai 2018, în cadrul Cluj Innovation Days, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca (USAMV).

Scopul Urban Talks este acela de a crea o comunitate implicată în evoluția orașelor. Modul prin care această comunitate crește începe cu o dezbatere despre provocările cu care se confruntă orașele în viitorul apropiat și oportunitățile pe care trebuie să le identificăm astfel încât orașele să devină mai prietenoase – atât cu oamenii și comunitățile care le formează, dar și cu natura.

Evenimentul de la Cluj va fi împărțit în două secțiuni: Orașele Viitorului & Mobilitate și Sustenabilitate & Educație.

10 speakeri vor vorbi despre aceste teme și vor prezenta proiecte sau soluții care schimbă orașele într-un mod inteligent și sustenabil. Printre invitații speciali se numără Vitor Pereira din Portugalia (Co-fondator & Director la ZOOM Smart Cities), Saskia Beer din Olanda (Fondator Amsterdam Smart City) și Cornelia Dincă (Fondator Sustainable Amsterdam).

Participanții vor avea șansa de a forma legături cu oameni și companii ce implementează concepte inovatoare, de a cunoaște potențiali angajatori și de a crea parteneriate cu cei care sunt interesați de ideile lor.

UrbanizeHub este o platformă colaborativă, un laborator de idei, opinii, proiecte și știri despre orașe inteligente şi dezvoltarea urbană sustenabilă. Comunitatea UrbanizeHub este formată din experți ce oferă soluții pentru orașele viitorului și din oameni reponsabili, cu viziune și ambiție, care își doresc să modeleze orașele în care trăiesc.