Lucia (foto: Naluca)

„Samsara” este numele ultimului album care mi-a trezit pielea pe brate. De un negru sensibil, de netulburat, „Samsara” este o calatorie intr-o alta dimensiune, un spatiu in care identifici usor prezenta unor umbre. Este un album cu mult inaintea timpurilor noastre, iar transformarea Luciei este spectaculoasa aici fata de primul produs.

„Ever since i left
On my tiny boat
I knew that i’d spend my every waking moment
Here afloat”

Am vazut concertul de lansare gazduit de Fratelli si Lucia, chiar si acum, traiește o emoție puternică amestecată cu frică, la apariția pe scenă. Prezentarea live a albumului a fost exceptionala, singurele momente care m-au scos din mood au fost comentariile facute de Lucia in pauze, unele nu foarte inspirate. Explicatia sta poate in faptul ca Lucia încă traiește o emoție puternică amestecată cu frică, la fiecare apariție pe scenă.“Mă încarcă faptul că știu că există un moment, undeva după primele piese, în timpul concertului, unde nu îmi mai e frică. Și momentul ăla, ușurarea aia, e ceva incredibil. Pentru momentul ăla trăiesc. Primele piese.. e ca și cum ai face cel mai stresant lucru din viața ta. După aia, după primele două trei piese, vine acel moment.” spunea recent la RFI Romania.

„I say i’m fearless but i only stand as tall
As the judge in side my lungs decides to license me to fall”

Sunt cateva piese care vor fi lansate ca single, insotite probabil de clipuri. Eu va recomand sa nu asteptati videoclipurile. Luati albumul si ascultati-l pana cand piesele isi pierd ordinea. O sa vedeti, muzica va prinde repede propria-i imagine in gandul vostru. Astfel o sa intelegeti rostul acestui album, continuitatea, lipsa inceputului si a sfarsitului. Samsara.

Contabilizand una alta, sigur, discul incepe cu „Afloat”, trece prin primul single „FRTHR” si prevesteste viitorul single „Food Chain”, se incheie apoi cu „Holy”, dar daca veti inchide ochii, o sa gasiti poate sfarsitul calatoriei pe la mijlocul albumului, cu „Mother”. Ajutat poate si de visual-ul din concertul de la Fratelli, imi imaginez ca „Mother” face posibil gandul intoarcerii acasa, dintr-o dimensiune far far away, cu o nava aproape dezintegrata de intrarea in atmosfera pamantului. Pacatosii se intorc pe pamant.

„Mother to us all
Forgive us, it’s been such a ride
Mother to us all,
We’ve drowned in all our lust and pride”

„Mother” este piesa al carui mesaj nu ar fi fost la fel de puternic fara contributia Muse Quartet. De fapt, cred ca este cea mai buna contributie Muse Quartet pe un album semnat de un artist roman. Iar toata aceasta calatorie cu ajutorul sunetului, nu ar fi fost la fel fara inspiratia lui Alexei Turcan si „urechea” lui Dan Georgescu.

Felicitari Lucia! Multumesc pentru muzica ta.

Sursa foto: Naluca