Sursa foto: Grammy.com

Mii de oameni îl conduc astăzi pe ultimul drum pe Johnny Hallyday, primul artist rock ‘n roll al Franţei. Decedat miercuri la vârsta de 74 de ani, Johnny Hallyday a fost numit de preşedintele Emanuel Macron ca fiind un adevărat „erou naţional”. Nu e puţin lucru să-ţi începi cariera muzicală în anii ’60, cântând rock’n roll american, într-o ţară în care chanson-ul era la putere.

Preşedintele Franţei a fost printre primii oameni care au adus un omagiu cântărețului la la slujba de înmormânare găzduită de Biserica Madeleine din centrul capitalei franceze. Familia artistului şi autorităţile franceze au dat şansa Parisului să-şi poată prezenta omagiul, cortegiul funerar deplasându-se de la Arcul de Triumf pe Champs-Elysees, iar Turnul Eiffel a afişat următorul mesaj luminos: „Merci Johnny”.

Adorat atât de tineri dar mai ales de cei în vârstă, Johnny Hallyday a reuşit susţinut 181 de turnee, a obţinut 18 discuri de platină şi a vândut peste 110 millioane de albume în toată lumea, în ciuda faptului că era aproape necunoscut celor care nu vorbesc limba franceză.

Cine a fost Johnny Hallyday? Întrebarea primeşte răspuns într-o ediţie a programului Encore, prezentat de France24.

Mai jos, prima parte din concertul susţinut de Johnny Hallyday, în 2013, la Paris-Bercy.

.