"This is us", primul documentar despre miscarea dubstep din Romania

“This is us”, primul documentar despre miscarea dubstep din Romania

Unii sustin ca dubstepul a murit. Altii nici macar nu stiu ce înseamna dubstep. Stilul muzical strânge mii de fani luna de luna la evenimentele Arena DNB. Ca sustinatori ai miscarii – si în general ai tuturor genurilor muzicale creative – burn studios a hotarât sa faca o analiza video a fenomenului.

Rezultatul este „This is us”, un documentar care se doreste a fi o referinta despre miscarea dubstep din România. Radiografia dureaza 10 minute, timp în care întreaga scena de dubstep din România este pusa sub lupa si prezentata atât prin ochii celor mai cunoscuti artisti locali, cât si prin cei ai celor mai grele nume internationale ale genului.

Pe rând, Vlad Cernea & Vlad Verde (organizatori Arena DNB), Gojira + Planet H, BAR9, Katie’s Ambition, Trei, Camo + Crooked, Subscape, P Money, Subfocus vorbesc despre mixuri, despre dubstep & pop sau despre fanii genului, prezenti în numar tot mai mare la cea mai importanta serie de evenimente de dubstep din România – Arena DNB.

”Documentarul este foarte relevant pentru ca include parerile unor artisti mari, care se plimba prin toata lumea si stiu cum se raporteaza scenele între ele. Daca ei îti zic ca e bine, înseamna ca lucrurile chiar stau bine. Pentru noi – Gojira & Planet H – documentarul este cu atât mai important cu cât este facut de cei de la burn, care au fost primii care ne-au sprijit pe parcursul anilor. Acum avem noi încredere în ei, atâta încredere încât îi includem noi în proiectele noastre, din prietenie. Documentarul are o singura problema… este prea scurt”, declara Gojira.

Pe numele sau real George Andreescu, Gojira activeaza înca din 2005 pe scena muzicala  autohtona, fiind renumit pentru mixurile sale de bass îmbinate cu ritmuri techno, breakbeat si dubstep. De asemenea, în anul 2012, Gojira a fost ambasador local al burn studios.

Pentru realizarea materialului, burn studios a colaborat cu Matei-Alexandru Mocanu, regizor aflat în spatele multor documentare muzicale, precum „The Shukar Collective Project”.

This is us from Fuel your fire on Vimeo.

 „Cred ca suntem abia la începutul a ce poate însemna dubstep-ul. Mi se pare un gen creativ, care are potential mai mare decât zona house, atât în zona mainstream cât si cea underground. Suntem mândri ca scena bucuresteana e perfect comparabila cu cea londoneza si ca suntem sustinatorii acesteia.” (Radu Pilat, Community Marketing Expert – Heist Industries).