Tea Falco, noua muza a lui Bertolucci

Tea Falco, noua muza a lui Bertolucci

1Daca nu ai auzit înca de ea, atunci trebuie sa o cunosti, sa intri macar o clipa în lumea ei… Tea este o femeie carismatica cu parfumuri intense de peisaje siciliene. Nu se încadreza în tiparul femeilor de Hollywood. Este actrita si artist contemporana, iar frumusetea ei aparte, libera si aerisita ofera impresia unei firi boeme. Tea se descrie ca o persoana “nedefinita si nedefinitiva”. Declara ca “ii place sa se joace, sa iubeasca si sa viseze precum copiii si animalele”. Cu siguranta, vom deveni martorii unui fenomen care începe sa prinda aripi.

Când avea 13 ani, Tea a primit de la mama ei un aparat de fotografiat Zenit si de atunci dorinta de a folosi fotografia ca o cale de a urmari emotiile lumii a ramas la fel de vie.

1

2

Îi place sa creada ca “sfideaza moartea cu arta pentru ca exploreaza lumea jucânduse cu aparatul de fotografiat”. Lucrarile ei distrug lumea si reconstruiesc realitatea. Sunt imbracate în nonculori. De ce? Argumentul este simplu: numai aceasta cale elimina excesul inutil si conduce privitorul direct catre esenta.

Arta sa face referire la o angoasa a distractiei si aduce într-o lumina ironica conflictul dintre elemente duale: organism- mediu înconjurator, minte- suflet.

A câstigat unul dintre cele mai prestigioase premii pentru arta contemporana din Italia: premiul Basilo Cascella. Fotografiile ei au fost expuse în America, Grecia si Italia.

La 17 ani, Tea a început studiile în cinematografie, dar a trebuit sa le abandoneze din motive personale. Abia dupa cinci ani îsi reia activitatea. A aparut în numeroase piese de teatru si a jucat în doua filme italiene. Desi a avut parte de experiente anterioare filmului “ Eu si Tu”, filmul lui Bertolucci in care joaca, Tea Falco vrea ca acesta sa fie considerat primul din cariera ei. Maestrul Bertolucci si-a gasit muza pentru ultimul sau film înca de la prima întâlnire, când si-a dat seama ca personalitatea ei se potriveste de minune cu rolul.

3

Personajul Oliviei împrumuta tot felul de trasaturi din viata ei reala – pasiunea pentru fotografie, accentul catalan, nonconformismul, ba chiar si unele dintre replicile pe care i le-a dat regizorului în discutiile lor preliminare.

“Eu si tu” este un film emotionant despre relatia dificila între doi frati vitregi. Tea interpreteaza rolul Oliviei, artista dependenta de droguri care intra în viata fratelui sau.

Lorenzo este tânar inteligent, dar putin introvertit. În loc sa se duca în excursie la munte, prefera sa stea departe de toata lumea, ascunzându-se în subsolul casei. Linistea îi este spulberata de Olivia, care cauta la rândul ei sa se izoleze de ceilalti si ajunge în acelasi subsol. Legatura dintre cei doi osciliaza pe alocuri de la o extrema la alta: se cearta, se ajuta, se urasc ( pentru ca parintii lor nu se înteleg), se iubesc. Un amalgam de sentimente.

Începând cu 6 septembrie, o sa puteti vedea ultimul film al lui Bertolucci in cinematografele din Bucuresti: MoviePlex Plaza România, Hollywood Multiplex ( Mall Vitan), Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu, Noul Cinematograf al Regizorului Român, iar din 13 septembrie la cinema Victoria din Cluj. Pentru mai multe detalii, accesati www.facebook.com/Eu.si.tu.film