subRahova va asteapta la “Rogvaiv”

Caminul Cultural, in parteneriat cu subRahova*, cu sprijinul CNDB prezinta joi 24 noiembrie, ora 20.00, la subRahova “Rogvaiv” de Bogdan Georgescu. Cu: Emilian Cretu, Veaceslav Sambris, Ina Surdu, Doriana Talmazan, Irina Vacarciuc.

Daca in 1864, prin codul penal introdus si constitutie, relatiile intre persoane de acelasi sex nu erau in niciun fel incriminate, in 1995 Moldova elimina din Codul Penal un articol introdus in 1937 dupa modelul Germaniei Naziste la initiativa lui Carol al II-lea. Astazi insa, legea antidiscriminare care ar trebui sa aiba ca scop in primul rand protejarea minoritatilor de orice fel de abuzurile statului in primul rand si apoi ale cetatenilor, este retrasa din Parlamentul Moldovei din cauza sintagmei “orientare sexuala”. Liderii politici ies public cu declaratii de tipul: “sunt niste dereglari, natura-i natura, dar asta nu inseamna ca trebuie sa le punem in prim plan. Ca doar noi nu scoatem de la spitalul de psihiatrie oamenii bolnavi si-i aducem la Stefan cel Mare, nu? Nu voi vota.” si se folosesc de aceasta situatie pentru a-si face campanie electorala, promitand familii “normale”.
ROGVAIV – Proiect de Arta Activa impotriva oricarei forme de discriminare. Spectacol-document despre intoleranta exprimata public, deschis, fara niciun fel de control, responsabilitate sau rusine de catre lideri de opinie si personalitati ale vietii publice din Republica Moldova 2011.

Spectacolul este invitat de catre C?minul Cultural in cadrul programului ”Zilele strâmbe”.

ROGVAIV este un proiect sustinut de ERSTE Foundation.
*subRahova este situat pe strada Sergent Nutu Ion nr. 2 (a treia intersectie de la Hotel Marriot spre cartierul Rahova, la intersectia strazii Mihail Sebastian cu Calea 13 septembrie), in curtea RECOM.