SoNoRo va prezinta "Love Unlimited"

SoNoRo va prezinta “Love Unlimited”

Festivalul International de Muzica de Camera SoNoRo a pregatit pentru publicul celei de-a VII-a editii, desfasurata sub semnul iubirii, atat concerte sustinute de muzicieni de exceptie, cat si o multitudine de evenimente conexe.

Incepand cu 15 noiembrie si pana pe 21 noiembrie 2012, expozitia de fotografie „Love Unlimited”, cu o selectie de 38 de lucrari ale fotografilor Voicu Bojan, Vlad Eftenie si Cornel Lazia, va fi gazduita de Sala de Oaspeti a Muzeului Taranului Roman.  In perioada 24 noiembrie – 2 decembrie, expozitia va fi deschisa publicului si la Cluj-Napoca, la Sala Mare a Casei TIFF. Expozitia de fotografie SoNoRo „Love Unlimited” este organizata cu sprijinul E.ON.

Love Unlimited aduce sub bagheta celor trei fotografi, Voicu Bojan, Vlad Eftenie si Cornel Lazia, momente personale din vietile oamenilor de peste tot. Mai exact, Voicu Bojan ne propune o incursiune in dragostea tumultoasa, fatisa si torida din indepartata Cuba, Vlad Eftenie surprinde stari nuantate, in care, fara doar si poate, vom retrai alaturi de protagonisti dramele sau implinirile iubirii, iar Cornel Lazia ne propune o descindere in subliminalul sentimentelor starnite de persoana iubita”, spune curatorul expozi?iei, fotograful Serban Mestecaneanu.

Tema iubirii abordata de SoNoRo in acest an va putea fi regasita si in proiectiile video semnate de Andu Dumitrescu, pe care Festivalul SoNoRo le va oferi publicului in cadrul concertului de la Palatul Bragadiru.

Pe langa expozitia de fotografie „Love Unlimited”, salonul literar cu acelasi nume, organizat in parteneriat cu Dilema Veche, lansarea albumului „Love Songs” si proiectia filmului „Noseland”, festivalul va continua, sub egida „Tineri la repetitie”, in parteneriat cu LiterNet,  traditia repetitiilor deschise pentru elevii si studentii din Bucuresti. Astfel, anul acesta, festivalul isi va deschide portile pentru trei dintre concerte: El Amor y la Muerte, sambata, 10 Noiembrie 2012, la Palatul Cercului Militar National, Nuit Transfiguree, vineri, 16 Noiembrie 2012, la Muzeul National de Arta, si Hallelujah Junction, duminica, 18 Noiembrie 2012, la Ateneul Roman.

Accesul va fi permis numai pe baza carnetului de elev sau a legitimatiei de student, iar repetitiile vor avea loc in intervalul 14:00 – 16:00, tinerii invitati avand ocazia de a fi martorii procesului care sta la baza interpretarii muzicale si de a asculta in premiera piesele pe care artistii le vor interpreta in cadrul concertelor din serile respective.

Voicu Bojan este editor, traduc?tor si fotograf freelancer. A publicat povesti in imagini si reportaje in mai multe publicatii, dintre care cele mai semnificative sunt National Geographic Romania, Esquire Romania si LensWork,US. Este editor asociat al Revistei Punctum si initiatorul proiectului Diafragma 9. www.voicubojan.com

Vlad Eftenie este doctor arhitect, lector la Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” din Bucuresti, titular al cursului teoretic “Fotografia ca instrument de studiu si cunoastere in arhitectura”. www.veftenie.daportfolio.com

Cornel Lazia si-a inceput cariera de fotograf in 1990, fiind cunoscut pentru unele dintre primele fotografii pentru formatii romanesti deja consacrate, ca Suie Paparude, DJ Vasile sau Omul cu Sobolani, dar si pentru fotografiile de moda publicate in revistele glossy din Romania. www.cornellazia.com

Serban Mestecaneanu este fotograful oficial al festivalului SoNoRo din anul 2008. Din 2010 este si directorul Salonul de Fotografie Bucuresti, SAFO. www.meste.ro

***

Expozi?ia SoNoRo „Love Unlimited” va fi vernisata pe 15 noiembrie, la ora 19:00, si poate fi vizitata la Muzeul Taranului Roman, Sala de Oaspeti, in perioada 15 – 21 noiembrie, intre orele 10.00-18.00.

Expozitia va fi vernisata si la Casa TIFF din Cluj-Napoca, pe 24 noiembrie, la ora 16.00,  putand fi vizitata in perioada 24 noiembrie – 2 decembrie, intre orele 09.00-19.00.

***

Programul complet al festivalului SoNoRo poate fi gasit pe www.sonoro.ro, iar biletele si abonamentele sunt disponibile prin reteaua Eventim – magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, librariile Humanitas si online pe www.eventim.ro.