"Singuratate in Multime" la Odeon

“Singuratate in Multime” la Odeon

DanaArt Gallery si Galeria Odeon va invita pe 28 februarie 2012, ora 18, la vernisajul expozitiei “Singuratate in Multime” la Teatrul Odeon (Calea Victoriei nr. 40-42, Sector 1, Bucuresti). Artistii expozanti sunt: Alina Manole, Corina Sarbu, Cornelia Gherlan, Daniela Zbarcea, Daniel Craciun, Eugen Vasile Iovan, Florica Andreescu, Mirela Iordache, Nadina Pascariu si Valeria Diaconu. Expozitia va fi deschisa in perioada 25 februarie – 15 martie. Expozitia marcheaza implinirea a doi ani de la lansarea proiectului initiat de Danaartgallery.ro, “Conexiuni prin arta”.

Singuratatea si izolarea sunt distincte. De altfel, cuvantul nu are antonim. Faptul de a fi parte a unui grup, ansamblu sau multimi presupune coordonarea, subordonarea ori relationarea statistica, in nici un caz suprimarea posibilei singuratati. In ce masura suntem legati de concitadini, de cei alaturi de care calatorim cu metroul sau de colegi, tine de evaluari nuantate. Daca putem atribui termenul metaforic de singuratate regnului mineral, vegetal sau animal este o cu totul alta problema. Admitand ca singuratatea nu este un timp si un loc, ci o stare, aceasta poate fi, daca nu descrisa, cel putin surprinsa dincolo de echivoc, prin semn grafic. Expozitia tematica “Singuratate in Multime” sondeaza multiplele legaturi stabilite intre element singular si multiplu gregar, intre factor identitar si gen proxim, intre subiect si obiect. Totul cu
mijloacele artei: pictura si instalatie.
Alina Manole, Corina Sarbu, Cornelia Gherlan, Daniela Zbarcea, Daniel Cr?ciun, Eugen Vasile Iovan, Florica Andreescu, Mirela Iordache, Nadina Pascariu si Valeria Diaconu, artistii acestui proiect, au gandit si realizat in intregime lucrarile Singuratatii in 2012, interval in care s-au intalnit in context profesional, pe parcursul catorva sesiuni de brainstorming. Rezultatul acestei actiuni coordonate este o expozitie diversa si in acelasi timp coerenta.

Mihai Plamadeala (curator)

www.danaartgallery.ro