Serile Filmului Gay

Serile Filmului GayUn eveniment cultural programat sa se desfasoare la Cluj-Napoca in perioada 11 si 17 Octombrie 2010. Ajuns la a saptea editie, Serile Filmului Gay este recunoscut ca un festival cultural de film de talie internationala in directoarele de profil.

Intr-o tara cu cei mai multi cetateni care nu vor sa aiba de-a face cu homosexualii si romii (conform Fundamental Rights Agency a Uniunii Europene), festivalul isi propune sa transmita in mod corect si eficient un mesaj de deschidere catre diversitatea culturala si acceptarea valorilor individuale.

Pentru a realiza acest lucru, in programul intregului festival sunt incluse competitii de filme artistice pe tematica LGBT, expozitii, spectacole, dezbateri publice, actiuni de outreach precum si actiuni ecologice. Festivalul se incheie in fiecare an cu Gala Premiilor Gay din Romania, eveniment care ofera recunoastere personalitatilor vietii publice care s-au implicat sau au sprijinit comunitatea LGBT din Romania.

In fiecare an, intrarea la toate aceste evenimente este libera, scopul festivalului nefiind unul comercial ci de a promova valorile democratice, toleranta si diversitatea.

Pentru aceast? editie, organizatorii si-au propus extinderea acestui eveniment prin dezvoltarea de parteneriate cu institutiile reprezentative ale statului, locale si centrale, care ar trebui s? fie autoritati recunoscute spre multiculturalitate si acceptare a diversita?ii, precum si ca garant al Constitutiei si ale principiilor de toleranta si non-discriminare.

Programul intreg al festivalului va fi disponibil pe site-ul oficial, www.serilefilmuluigay.ro