Proiectie de film documentar "Trials of J Robert Oppenheimer"

Proiectie de film documentar “Trials of J Robert Oppenheimer”

Cu ajutorul lui, SUA a devenit prima putere nucleara din lume. J. Robert Oppenheimer este omul de stiinta care a schimbat soarta celui de-al Doilea Razboi Mondial iar aceasta este biografia sa.

Luni, 21 noiembrie, la ora 19:00, British Council va invita sa vizionati un film documentar despre ascensiunea si declinul unui mare fizician, “The Trials of J. Robert Oppenheimer”, la Muzeul Taranului Roman (Studioul Horia Bernea – str. Monetariei, nr.3), in cadrul British Documentary. Intrarea este libera. Filmul este subtitrat in limba romana.

Narat de Zoe Wanamaker, fiica unui anticomunist fervent, filmul urmareste biografia lui Oppenheimer incepand cu perioada copilariei, adolescenta tulbure, afirmarea lui ca fizician american de renume, implicarea lui in Proiectul Manhattan si, in cele din urma, blamarea si oprobriul la care societatea americana l-a supus.

Proiectiile British Documentary au loc in fiecare luni, la ora 19:00, pana pe 19 decembrie si va prezinta cele mai bune documentare britanice contemporane, premiate sau nominalizate la Festivalul Grierson din Marea Britanie..

British Documentary este initiat prin programul “New Work New Audiences”, cu sprijinul Muzeului National al Taranului Roman.

Mai multe informatii pe: www.britishcouncil.ro/britishdocumentary