Alexandru Poteca, expus in Piata Presei Libere

Alexandru Poteca, expus in Piata Presei Libere

Vineri 26 iulie 2013, ora 18.00, va invitam în Piata Presei Libere din Bucuresti la vernisajul lucrarii Country Lovers de Alexandru Poteca.

Alexandru Poteca

„Country Lovers sau Monumentul Solidaritatii este un exercitiu de obervatie si interpretare artistica a peisajului politic si social actual, în special a formelor de coabitare si „solidaritate” politica, total ineficiente. Suntem pusi în postura de a fi beneficiarii unui perpetuu spectacol agresiv si obscen. Intentia mea este aceea de a atrage atentia asupra dimensiunii caricaturale a puterii politice actuale marcata de traseism politic, rasturnari electorale, fluctuatii guvernamentale sau realinieri partizane, cât si a populismului practicat de grupurile puterii care s-a perindat pe rând la guvernare. Cei doi câini de lupta, unul rosu si celalalt albastru, fixati pe un balansoar aurit marcheaza simbolic falsele diferente dintre partidele politice, stabilitatea precara a guvernelor si agresivitatea puterii politice asezata pe piedestalul unei false idologii.” Alexandru Poteca

Alexandru Poteca (n. 1977), dupa încheierea studiilor de master la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti decide sa urmeze pentru doi ani cursuri aprofundate la Institutul de Arta al Universitatii Visha-Bharati din India. Poteca a expus la Bucuresti, Galati, Oradea, Sibiu, Baku (Azerbaijan), New Delhi, Shillong, Kokrajhar (India) si Be’er Sheva (Israel). Lucrarile sale se regasesc în colectii particulare din România, India si Israel.

Un proiect sustinut de Crama Rotenberg.

Proiect 1990 însumeaza o serie de evenimente ce au ca scop amplasarea unor lucrari de arta contemporana temporare pe soclul dinPiata Presei, ramas liber înca din 1990. Initiatorul  Proiect 1990 este Ioana Ciocan, asist. univ. dr. în cadrul Universitatii Nationale de Arta din Bucuresti, iar lucrarea lui Alexandru Poteca este cea de-a saisprezecea expusa în cadrul Proiect 1990, de la demararea acestuia în 26 ianuarie 2010.

Detalii despre activitatea Proiect 1990 puteti afla la: www.facebook.com/Proiect1990.IoanaCiocan sau la www.ioanaciocan.com

Proiect organizat de Fundatia cultural umanitara Om bogat, om sarac-OBOS