Matei Enric "Refacerea fragmentului"

Matei Enric “Refacerea fragmentului”

Matei Enric N. 1978 – Bucuresti, prezinta pentru “Bucharest Art Week” expozitia personala “Refacerea fragmentului”, impreuna cu expozitia de design de bijuterie contemporana semnata de Alexandru Burlacu, in contextul expozitional al Galeriei Occidentului.
Formula “Refacerea fragmentului” defineste cel mai bine abordarea mea artistica. Lucrarile mele recompun imaginea ca intr-un joc puzzle, si astfel este recompus fragmentul. Este un joc. Precum in restaurarea unei fresce, recuperarea unei imagini sau reconstructia unui ansamblu vizual, privitorul este invitat sa umple spatiile goale, in mintea sa, cu ajutorul imaginatiei.

Pe de alta parte, formula “Refacerea fragmentului” are si un caracter personal. Este vorba de speranta. De refacerea legaturii cu tine, cu universul tau si, in acest fel, despre recastigarea increderii. Lumea ta poate fi distrusa, dar poti intotdeauna sa aduni piesele si sa recladesti ansamblul. In definitiv “Refacerea fragmentului” defineste o renastere spirituala, o regenerare interioara.

Matei Enric
Va invit sa participati la deschiderea expozitiei Miercuri, 2 Octombrie, ora 18.00.
Galeria Occidentului – Strada Occidentului, nr. 11, la demisol.