Hibernalul de Chitara: Palimpseste

Hibernalul de Chitara: Palimpseste

Dupa doua saptamani de concerte in dulcele stil clasic, Hibernalul de Chitara isi schimba abordarea si trece la …PALIMPSESTE. Sambata, 05 noiembrie 2011, orele 19.00, publicul este invitat sa-i vada si sa-i auda pe Maxim Belciug (chitara), Vlaicu Golcea (electronice) si Gabriel Spahiu (actor) intr-un spectacol de muzica vie si poezie. Un fusion electro-clasic cu beat-uri extravagante si improvizatii baroce impanate cu lecturi din “Oamenii nu merita poezia” de Liviu Uleia.

Si daca cumva nu stiti ce inseamna PALIMPSESTE, va lamurim noi, citand din DEX: “granitoide anatectice si metasomatice in care paleosoamele reflecta mostenirea unor structuri metamorfice sau sedimentare. Acumulari de material vechi, prelucrat indelung, in conditiile hidrodinamice actuale.” Un fel de piatra filozofala muzicala! Concertul are loc in sediul Bibliotecii Nationale a Romaniei, Sala Cataloagelor (str. Ion Ghica 4). Intrarea este libera.

8 concerte, 18 artisti, muzica, lectura, cultura. Aceasta este invitatia pe care o lanseaza Hibernalul de Chitara de la Biblioteca Nationala. Timp de 8 saptamani, publicul este asteptat sa ia parte la agapele muzicale de sambata seara, care propun un program variat, cu muzica veche, muzica de camera, muzica electronica, flamenco, poezie, triluri de privighetoare si acorduri de chitara.

Julien Green spunea ca o biblioteca este intersectia tuturor viselor umanitatii. In acest festival, Biblioteca Nationala devine si intersectia tuturor muzicilor lumii. Asadar, timp de 8 saptamani, va poftim sa cantam, sa citim si sa visam impreuna!

Programul complet al festivalului este disponibil la www.hibernaldechitara.ro.