Descopera "SoNoRo Conac"

Descopera “SoNoRo Conac”

Sonoro Conac

Fundatia Calea Victoriei are bucuria sa va invitam sambata 7 decembrie, de la ora 11.00, la Caru’ cu Bere (Crama – subsol), la prezentarea albumului Sonoro Conac, care cuprinde lucrarile fotografului Serban Mestecaneanu si texte scrise de Luiza Zamora, cu un concept grafic semnat de Corina Duma.

Albumul a fost lansat in aceasta toamna, in cadrul celei de-a opta editii a Festivalului SoNoRo.

In cadrul evenimentului ne vom delecta cu un moment muzical sustinut de violistul Razvan Popovici, impreuna cu violonista Alexandra Bobeico, care vor canta: W.A.Mozart – Duet in sol major pentru vioara si viola si Passacaglia de Johann Halvorsen, dupa o tema de G.F.Händel si de o scurta prezentare a fotografului Serban Mestecaneanu, cel care semneaza frumoasele si surprinzatoarele fotografii din album.

De asemenea, vom viziona un scurt film documentar care prezinta doua dintre conacele incluse in album. Filmul este urmat de prezentarea dlui. Nicolae Banica-Ologu, directorul Memorialului Nicolae Balcescu – unul dintre conacele in care s-a cantat de-a lungul seriei de concerte “Sonoro Conac”.

Albumul Sonoro Conac transpune in imagini povestea a unsprezece cladiri de patrimoniu din Romania, unde muzicienii SoNoRo au sustinut vara aceasta concerte camerale.

„Felul in care muzica de camera umple aceste spatii este vizibil in fotografiile albumului. Muzica si arhitectura sunt interconectate, iar datoria artistului, fie el muzician, arhitect sau fotograf, este sa sedimenteze aceasta conexiune si sa atraga atentia asupra importantei sale”, spune Serban Mestecaneanu, fotograful albumului Sonoro Conac.

Desfasurata sub titulatura “Sonoro Conac”, seria de concerte de muzica de camera a fost initiata pe 24 iunie, la Casa Mincu din Bucuresti, si s-a incheiat pe 30 septembrie 2013, la Palatul Bánffy – Muzeul de Arta din Cluj-Napoca, avand ca scop revitalizarea si promovarea mostenirii arhitecturale si culturale romanesti.

Albumul de fotografie Sonoro Conac este rezultatul proiectului initiat de Asociatia Sonoro, cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale si al Ordinului Arhitectilor din Romania.

Participantii vor avea ocazia de a cumpara acest elegant album, ce nu poate fi gasit in librarii, document in care arhitectura, patrimoniul si muzica clasica se intalnesc intr-o formula armonioasa si incitanta. – Un foarte frumos cadou pentru Craciun:)

Participarea la eveniment se face pe baza de inscriere pe contact@victoriei.ro , avand in vedere ca locurile sunt limitate

Data:    7 Decembrie 2013; Ora: 11:00

Cost: INTRARE LIBERA – cost album 60 ron

Loc: Caru’ cu Bere – Crama (subsol) – Strada Stavropoleos