Elizaveta Bam la Sibiu

28112007_anghel_kivu.jpg

De la primul moment al imaginarii acestei opere pentru actori, atat compozitoarea Irinel Anghel cat si regizorul Alexandru Tocilescu nu au exclus varianta prezentarii spectacolului intr-o formula de concert. Realizarea muzicala si performanta actorilor nu numai ca permit dar si incurajeaza aceasta versiune. Textul lui Daniil Harms capata o existenta aparte in aceasta aparitie muzicala. In lumea lui Harms, acesta este limbajul: personajele nu vorbesc, ele canta cu firescul comunicarii verbale. Absurdul “povestii”, suprarealismul si uneori ermetismul textului sunt descifrate de discursul muzical postmodern ce faciliteaza accesul publicului la receptarea acestei comedii halucinante din coaja unei tragedii – una dintre multele petrecute in vremea comunismului.

Joi, 29 noiembrie si vineri 30, de la ora 19 la Casa de Cultura a Sindicatelor din Sibiu are loc o noua reprezentatie a piesei “Elizaveta Bam”, in cadrul Festivalului Teatrelor Europene. “Elizaveta Bam” a obtinut premiul pentru cel mai bun spectacol al anului 2006.

“Elizaveta Bam” este o productie a teatrului Bulandra din Bucuresti. Muzica: Irinel Anghel, pe un text a lui Daniil Harms. Regia: Alexandru Tocilescu.

Interpreti:

Actorii:

Crina Muresan
Mihai Constantin
Virginia Mirea
Vlad Ivanov
Serban Cellea
Irina Petrescu

Ansamblul Pro Contemporania

Irinel Anghel
Sorin Romanescu
Andrei Kivu
Virgil Oprina
Constantin Ciornenchi
Cristian Bulgaru
Andrei Marcovici

Corul Accoustic