dontcrybaby, un performance de Eugen Jebeleanu

dontcrybaby, un performance de Eugen Jebeleanu

Dont Cry BabyDuminica, 9 februarie, Control devine gazda spectacolului:

dontcrybaby
dupa Scufita Rosie de Fratii Grimm
un performance de Eugen Jebeleanu, adaptat si scris de Catinca Draganescu si Eugen Jebeleanu

inspirat din improvizatiile actorilor : Conrad Mericoffer, Stefan Huluba, Nicoleta Lefter, Camelia Pintilie, Cristina Draghici, Silvian Valcu

Scenografia : Velica Panduru
Sound design : Vlad Spilca/Sebastian Claudiu

O productie: GREEN HOURS & Compania 28

ARTIST CHARGE: 30 lei sau 20 lei/ studenti
REZERVARI: 075 648 23 69
OPEN DOORS: 20.ooH
Fb event 
Sala Berlin/ Club Control – Str. Constantin Mille, nr. 4

***
 `doncrybaby` vizeaza tema cenzurii si autocenzurii a cinci tipuri umane diferite din punct de vedere social, supuse însa toate unui sistem deja sufocant într-o contemporaneitate marcata de o criza generala, în care puterea, non-valoarea, oportunismul maxim si manipularea sunt doar câteva dintre instrumentele uzuale de câstig. Aceste “tipuri umane” parcurg, în cautarea identitatii, un traseu în care se confrunta cu frica, cu boala, cu moartea, cu maturitatea… cu vina.
O fata se îndeparteaza de la drumul ei. O mama tot timpul departe.O bunica decisa sa faca ultimul pas.Un lup în cautarea victimei.Un vânator care-si cauta directia….Totul ca-ntr-un ring de box. Este vina individului pentru faptele sale? Sau a societatii care l-a ghidat?”
(Eugen Jebeleanu)

***

Cristina Modreanu –  ArtActMagazine:
“dontcrybaby e un experiment textual unic pe scena româneasca”

“Acesta nu e „teatrul de mâine”, ci teatrul creativ si activ al lumii noastre de azi.”

Oana Stoica –  Be Where :
“În jungla metropolitana, Scufita Rosie a ratacit drumul spre casa bunicii. E aproape pervers felul în care povestile se însurubeaza în contemporaneitate.”

Irina Zlotea – Yorick:
” Propunerea lui Eugen Jebeleanu este de nerefuzat si de fapt, nici nu poti sa îi scapi – nu alegi, esti parte din joc.”

***

Compania de teatru 28 este o infratire româno-franceza. La originea ei se afla întâlnirea dintre actorul român Eugen Jebeleanu si actorul francez Yann Verburgh. Împreuna cu Velica Panduru au consolidat un proiect teatral realizat din confluenta dintre doua teritorii, doua tari europene.
Obiectivul principal al Companiei 28 este de a-si construi un drum între cele doua culturi, prin intermediul dramaturgiei, actoriei, regiei, coregrafiei, scenografiei etc.