"Dincolo de oras", o carte si o expozitie Zeppelin

“Dincolo de oras”, o carte si o expozitie Zeppelin

Dincolo de oras

Mergem împreuna la tara. Trecem de mituri si clisee. În afara oraselor se întinde un teritoriu fascinant si mult mai divers decât ne închipuim. Exploram împreuna transformarile sale de dupa 1989. Descoperim arhitectura noua si foarte buna în mediul rural si moduri inteligente de recuperare si punere în valoare a celei vechi.

Discutam despre un patrimoniu natural si construit, strategii si actiuni concrete de salvare a acestuia, transformari sociale si culturale, oameni si culturi în schimbare, prestigiu si saracie, vechi mestesuguri si noi tehnologii, (re)construirea de comunitati si noi legaturi între sat si oras.

“La tara” înseamna, de fapt, si noua periferie: suburbia de tranzitie, o lume energica, haotica, uneori înspaimântatoare, dar si un teren al experimentelor si (poate) locul de nastere al unei noi urbanitati.

Organizator: Zeppelin, în parteneriat cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”. Proiect cultural si editorial finantat de Administratia Fondului Cultural National si aparut cu sprijinul Ordinului Arhitectilor din România, din timbrul arhitecturii.
Sprijinit de: Fundatia ERSTE / Partener: MNAC / Sponsori: OndulineCMC
Parteneri media: Digi24, RFI, Radio Guerrila, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Observator Cultural, ziarul Ring, Tataia, The Institute, Igloo, Modernism, Arhiforum, Iqads, Muzeul Taranului Român.

Vernisaj si lansarea cartii “Dincolo de oras”  – miercuri, 25 septembrie 2013, ora 18.00, la Muzeul National de Arta Contemporana Bucuresti, str. Izvor 2-4, Palatul Parlamentului, aripa E4. Intrarea prin Calea 13 Septembrie. Expozitia va fi deschisa pana la 20 octombrie 2013.

Facebook event – aici.