Teatrul de Sufragerie implineste 3 ani de viata

Teatrul de Sufragerie implineste 3 ani de viata

Saptamana aceasta, pe 22 ianuarie, Teatrul de Sufragerie implineste 3 ani de cand si-a primit primii spectactori pe covorul din sufragerie. De atunci au urmat multe povesti traite si spuse, si mai multe ceaiuri baute, personaje desfasurate si emotii create. Va multumim ca ne-ati ramas alaturi, ca ne sprijiniti sa existam mai departe pentru voi si pentru teatrul independent romanesc.

Le multumim actorilor si regizorilor care reusesc sa aduca de fiecare data spectacole de inalta tinuta artistica, dar mai ales daruire si emotie.

.Sambata 24 ianuarie la ora 20.00 va invitam la un spectacol cu totul
special  “9 grade la Paris” de Peter Kerek cu Alina Berzunteanu in
distributie, un spectacol de teatru-film o ocazie buna sa ne reintalnim si sa ciocnim impreuna un pahar de vin.

9 grade la ParisÎntr-o seară de iarnă, o femeie în jur de 34 de ani, se pregăteşte să-şi părăsească definitiv familia, soţul şi băieţelul de 5 ani. Ea pleacă la cineva, care a făcut-o să se îndrăgostească atât de tare, încât a ajuns să nu mai înţeleagă deloc cine a fost ea până acum. Spectacolul spune, în timp real, povestea ultimilor 56 de minute, pe care această femeie, le petrece la ea în casă, singură, înainte de plecare.

Veţi putea urmări povestea simultan, din două perspective diferite, din cea a teatrului pe de o parte şi cea a filmului pe de altă parte.

Pentru a putea cuprinde universul acestei femei în momentul plecării, spectacolul îmbină două modalități de exprimare diferite: cea cinematografică și cea teatrală.

Partea cinematografică va exprima felul în care femeia se auto priveşte din afară, iar teatrul va scoate la suprafaţa lumea ei interioară.

Așadar, spectacolul se compune pe de o parte dintr-un film de 56 de minute, iar pe de altă parte dintr-un monolog, interpretat pe scenă, de aceeași actriță pe care o vedem și în film.

Regia: Peter Kerek

Scenografia: Cristi Niculescu

Costume şi machiaj: Teodora Mardare

Imagine: Florin Costache

Montaj: Alex Borundel

Sunet Mihai Bogos

56 de minute. De atât are nevoie o soţie, o mamă, o femeie pentru a-şi părăsi familia, casa, statutul. “9 grade la Paris” este tomografia acestui abandon. Ce se petrece în mintea şi sufletul unui om aflat în pragul unei decizii vitale (poate chiar fatale). Sunt momente în viaţa fiecăruia dintre noi, când alegerea echivalează cu saltul în gol. Or, eroina noastră se află într-o asemenea situaţie. Publicul asistă la 56 de minute de meditaţie pe tema plecării. O plecare echivalentă cu renunţarea, abandonul, actul de curaj, o decizie obligatorie, nonconormism, egoism, egocentrim, un amalgam de confuzie şi inadaptare. Peter Kerek şi-a numit formula de spectacol teatru-film. Ea reuşeşte să depăşească zona ineditului. Nu e că, în să zicem, cazul formulei “teatru-dans” foarte la modă în urmă cu câţiva ani. În teatru-dans, una din cele două componente primează asupra celeilalte, astfel încât spectacolul e fie unul de dans cu accente teatrale, ” Răzvan Nită

Participarea în limita a 20 de locuri disponibile. Pentru bilete şi detalii teatruldesufragerie@gmail.com, bilete online www.iabilet.ro. Teatrul de Sufragerie, Str. Grigore Cobalcescu nr. 51, Sector 1, Tel: 0723.565.113. www.teatruldesufragerie.ro

Vii la Teatrul de Sufragerie, la noi în sufragerie, ca la tine acasă, iei un loc pe pernă, sau pe un fotoliu, E cald, special şi intim şi exclusivist. Serveşti un ceai cald cu iasomie sau levănţică. Şi te trezeşti că cineva îţi vorbeşte. Chiar ţie şi doar celorlalţi 19 spectatori care pot fi prietenii tăi. O experienţă unică şi personală. Un altfel de teatru, un altfel de spectacol. ACASĂ. Este un transfer de emoţie ca într-o atingere. Iar tu faci parte din spectacol. Aşa că lasă-te purtat de poveste. Deja îi aparţii. Sau ea îţi aparţine ţie

Pentru bilete şi detalii: www.teatruldesufragerie.ro sau mail la: teatruldesufragerie@gmail.com, tel 0723.565.113

Despre Teatrul de Sufragerie

Înfiinţat în ianuarie 2012 şi inaugurat oficial cu spectacolul Sunt un orb în regia lui Horaţiu Mălăele, Teatrul de Sufragerie propune o alternativă a teatrului din sălile convenţionale şi non convenţionale prin îndepărtarea barierei actor – spectator, schimbând perspectiva spectatorului cu privire la nivelul lui de implicare. Sufrageria, un salon interbelic sofisticat, ea însăşi este un decor, devine scena de joc, scenă pe care s-au jucat până în prezent peste 100 de spectacole care au participat la festivalurile din Bucureşti, Iaşi, Bacău, Sibiu şi Tukums (Letonia). Teatrul de Sufragerue este o experienţă unică şi personală. Un altfel de teatru, un altfel de spectacol. ACASĂ. Este un transfer de emoţie ca într-o atingere subtilă.

Dintre spectacolele celor 3 stagiuni amintim: Acasă de Ştefan Caraman, Zorba după Kazantzakis, Ciao Bella de Antoaneta Zaharia, Moskova- Petuski de Theo Herghelegiu, Cântăreaţa Cheală, de Eugene Ionesco, Netotu de Cristian Juncu, Cele 3 Roxanici de Theo Herghelegiu, Ne vom revedea in anul care a trecu, de Stefan Caraman etc.

Teatrul de Sufragerie a câştigat premii importante în cadrul Maratonului Teatrului Independent – Bucharest Frânge 2012, Iaşi Frânge Festival 2013 şi a primit nominalizări la Festivalul Naţional al Teatrului Independent 2013.

În martie 2014 Teatrul de Sufragerie a înregistrat prima premieră teatrală din România pe un aeroport, Aeroportul Internaţional Henry Coandă, un concept care a presupus înlocuirea scenei cu spaţiul real al poveştii, fiecare – actor şi spectator – fiind expus într-un mod diferit şi neobişnuit. Este vorba de spectacolul „Ne vom revedea în anul care a trecut”, de Ştefan Caraman, regia Alexandru Nagy, cu Gelu Nitu, Cătălina Mustaţa, Meda Victor şi Mihai Smarandache.