Ultimele zile pentru înscrieri la Bursele Superscrieri

Ultimele zile pentru înscrieri la Bursele Superscrieri

logo-burse-super-scrieriPana pe 9 mai, orice autor din Romania – indiferent ca este profesionist sau amator, jurnalist sau blogger, se exprima prin cuvant sau prin imagine, publica pe platforme traditionale ori exclusiv in mediul digital – este invitat sa aplice la programul Bursele Superscrieri/Avon.

In aceasta faza, autorii se pot inscrie cu o propunere de proiect jurnalistic pe tema “violenta domestica”si pot castiga una din cele 3 burse a cate 1000 de euro pentru realizarea proiectului.

Inscrierea se face online, individual sau in echipa (autor+fotoreporter/artist vizual), prin completarea formularului de aplicatie pe site-ul www.ffff.ro/burselesuperscrieri.

Din juriul care va selecta bursierii fac parte: Dan DucaLiviu IoluMihnea MarutaPaul RaduRaluca KisescuSimona Tache,Vlad Mixich si Vlad Petreanu. Intreg programul se va desfasura sub indrumarea Monei Dirtu, care va sustine si partea de mentorat dedicata bursierilor in perioada realizarii materialelor.

Programul Bursele Superscrieri/Avon se desfasoara sub umbrela Premiilor Superscrieri – o competitie care premiaza, din 2011, jurnalismul narativ si scriitura creative. 2014 e primul an in care Superscrieri are si un program de burse, de finantare de continut.

“E un program din ce in ce mai complex, adunat sub acest nume, Superscrieri. Incercam prin acest program, care a debutat ca o competitie anuala (anul asta la a 4-a editie), sa incurajam – si chiar sa crestem – numarul celor ce scriu pertinent, cu mijloacele unei scriituri originale. Eu cred ca acest tip de scriitura, numita si “creative writing”, “narrative journalism” sau, pur si simplu,  “storytelling”, aduce in peisajul relatarii realitatii catre publicul larg nu doar o emotie, datorita mijloacelor literare pe care le foloseste, ci si, mai ales, o etica mai inalta a scrisului. Si aici apare miza initiala a Superscrierilor. Pentru ca acest firav (inca) Pulitzer romanesc are misiunea declarata de a incuraja si creste autori care, prin forta scriiturii lor, aduc in fata publicului relatari mai robuste, mai documentate, mai putin frivole, care in final sa poate genera schimbarea unei societati tot mai usor de antagonizat si de manipulat.”, declara Sorin Tranca, Presedintele FFFF.

Amanunte, aici: http://ffff.ro/burselesuperscrieri/