Salvați Parcul Andrei Mureșanu din Ploieşti!

Salvați Parcul Andrei Mureșanu din Ploieşti!

parc ploiesti1Fără ca ploieştenii să fie întrebaţi, Consiliul Local și Primarul Municipiului Ploiești au hotărât concesionarea a 5.219 de mp din Parcul Andrei Mureșanu (fostul Parc al Pionierilor).
Terenul plan, acoperit cu asfalt și dotat cu două porți de fotbal, precum și cel alăturat, de tenis, împreună cu suprafețele verzi care le înconjoară au fost atribuite, în luna iunie 2013, unei firme din Bacău, în vederea amenajării unui complex sportiv privat.
Tot într-o totală lipsa de transparenţă, în august 2013, Consiliul Local a aprobat un Plan Urbanistic Zonal prin care a fost definită, în detalii tehnice, întreaga transformare pe care o va suferi terenul astfel concesionat.
copac ploiestiÎncepând materializarea acestui proiect, marți, 12 noiembrie 2013, Primăria a doborât nouă arbori din parc: trei stejari, un plop și cinci tuia. Stejarii aveau trunchiul cu diametrul de până la 80 de cm și erau printre cei mai vechi și mai robuști copaci din întregul fond vegetal de care beneficiază cartierul nostru.
După analizarea documentației care a stat la baza concesionării celor 5.219 de mp din parc, precum și a documentației care a stat la baza aprobării Planului Urbanistic Zonal.
Cum va arata baza sportivă privată care ar urma sa fie construită în Parcul Andrei Mureșanu.
puz desenat
Din acest motiv, un grup de iniţiativă format din mai mulţi locuitori ai Ploieştiului intenţionează să atace în justiție cele două hotărâri ale Consiliul Local Ploiești care au dus la situația de față. Este vorba de HCL nr. 166 /2013, prin care s-a hotărât concesionarea terenului de 5.219 de mp, și de HCL nr. 327 /2013, prin care s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal.
Pentru a vă putea face o părere independentă despre cele două hotărâri ale Consiliului Local ce urmază să fie atacate în instanță, puteţi vizita site-ul Primăriei Ploiești, www.ploiesti.ro, dar si urmatoarele link-uri AICI şi AICI.
Toți cei care doresc să sprijine şi să ajute acest grup de iniţiativă și au pregătire în domeniile juridic (drept penal, drept civil, drept administrativ), urbanistic, arhitectural și ecologic sunt bineveniți.
Pentru detalii:cartierul.nord@gmail.com.
Mai multe amanunte, aici.