Mars pentru Rosia Montana (Bucuresti) - Runda #5

Mars pentru Rosia Montana (Bucuresti) – Runda #5

Uniti SalvamOamenii care se strang din 1 septembrie in Piata Universitatii din Bucuresti, promit un nou mars pentru duminica 29 septembrie, pentru a continua astfel, spun ei, obiceiul sanatos al duminicii petrecute în familie în spirit civic. Vor incerca astfel sa-i informeze pe oamenii din cartierele capitalei despre ce inseamna de fapt Rosia Montana si ce ar fi de salvat acolo. In acelasi timp, se incapataneaza ei sa ceara urmatoarele revendicari:

1) Parlamentari, spuneti „NU” proiectului de lege prin vot la vedere, nu secret. Apoi interziceti mineritul pe baza de cianura în România.

2) Guvernanti, respingeti urgent acordul de mediu.

3) Victor Ponta, Dan Sova, Rovana Plumb, Daniel Barbu si Gheorghe Dutu – asumati-va raspunderea si demisionati. Vrem sa fiti si anchetati.

4) Ministerul Culturii – cereti ca Rosia Montana sa fie înscrisa în patrimoniul UNESCO.

Iti poti anunta participarea la marsul din 29 septembrie, aici.

Foto Catalin Georgescu

Foto: Catalin Georgescu. Aproape 20.000 de oameni au iesit in mars pe strazile Bucurestiului si duminica trecuta, pe 22 septembrie. Din pacate, cu cat mai multi participanti, cu atat mai putina vizibilitate in programele de stiri televizate, insa asta nu pare sa conteze pentru cei care sustin cauza Rosia Montana.