Alternativ sustine Volunteers Fest 2014

Alternativ sustine Volunteers Fest 2014

Volunteers FestCampania de strângere de fonduri, initiata pe www.crestemidei.ro, are ca scop obtinerea sumei de 2.000 de lei pentru organizarea editiei de anul acesta

Volunteers Fest anunta lansarea unei campanii de strângere de fonduri prin care spera sa obtina resursele necesare pentru activitatile organizate în cadrul festivalului. Menit sa rasplateasca voluntarii si sa promoveze voluntariatul în rândul tinerilor din România, festivalul a devenit un eveniment asteptat de catre toti liceeni si studentii.

Volunteers Fest este un proiect sub egida Brigada de Voluntari, desfasurat în perioada 24 martie – 6 aprilie. Festivalul are ca scop promovarea voluntarilor si al actiunilor pe care acestia le fac, fie în cadrul grupurilor dornice sa aduca o schimbare în societate.

Evenimentul are în agenda activitati creative, aplicative, educative si sportive, iar startul festivalului este dat de filmele ce au rulat în cadrul Festivalului International de Film de Animatie Anim’est.  La final, participantii vor cânta si vor dansa la Volunteers Fiesta.

În timpul proiectului, publicului îi vor fi prezentate workshop-uri de reciclare creativa, dansuri si jonglerie, space painting sau ateliere cu instrumente muzicale, traininguri de dezvoltare personala, un maraton de seminarii despre organizare de evenimente, cum sa redacteze o scrisoare de intentie si un CV, gândire laterala sau antreprenoriat si leadership si un Treasure Hunt complex în cadrul capitalei unde concurentii vor fi provocati sa desluseasca ghicitori întortocheate. În ultimul weekend, voluntari sunt provocati la o serie de activitati sportive inedite, precum cel mai mare cros al voluntarilor, laser tag sau escalada în sala.

Volunteers Fest apeleaza, astfel, la toti sustinatorii festivalului, la cei care cred în misiunea si valorile evenimentului. Contributiile acestora, mari sau mici, pot fi, împreuna, esentiale pentru organizarea unei noi editii a festivalului.

În cadrul primei editii, Volunteers Fest a adus celor 850 de voluntari peste 40 de activitati creative, educative, aplicative si sportive, dar si doua piese de teatru forum si un concert.

Volunteers Fest a functionat pâna acum cu fonduri extrem de mici, însa cu un capital de entuziasm, atât al echipei, al voluntarilor, al colaboratorilor si al partenerilor, cât ai al publicului.

Campania de strângere de fonduri are ca scop obtinerea sumei de 2.000 de lei pentru organizarea editiei din 2014 a festivalului, si acoperirea unor costuri precum materiale pentru  atelierele de creatie si trainingurile educative, echipamente pentru activitatile sportive, kit-uri de start pentru Treasure Hunt si Crosul Voluntarilor si diplomele pe care dorim sa le oferim participantilor la finalul seminariilor.

În schimbul sumei donate, cei care aleg sa sprijine festivalul vor fi recompensati de Volunteers Fest – cu multumiri speciale în publicatiile festivalului, afise, locuri asigurate în cadrul activitatilor desfasurate, materiale promotionale (tricouri, insigne, stickere), invitatii la unele dintre cele mai mari evenimente din România pentru a experimenta voluntariatul în cadrul organizarii de evenimente.

Pentru mai multe detalii despre campania Volunteers Fest si donatii, va rugam accesati

Volunteers Fest este un proiect initiat de Brigada de Voluntari.

Parteneri media: Bucuresti FM, Zile si nopti, IQAds, RATB, Student din Provincie, IQool, KoolHunt, Getlokal, orasulm.eu, amdoar18ani.ro, studentie.ro, CSR Media, Societate si Cultura, România Pozitiva, Revista Atelierul, Cooperativa Urbana, Blogunteer, Revista LZR, Teen Press, Moftul, SuntParinte.ro

Parteneri educationali: AIESEC Bucuresti, GEYC, Asociatia EST, ASCIG, 4animals.ro, Liga Studentilor Electronisti, Centrul de Creatie Tehnica pentru Tineret, Policy Center for Roma and Minorities, Asociatia Paspartu, Centrul pentru Studii Complexe, Asociatia Studentilor europeni, Asociatia Studenteasca de Fizioterapie din România, Asociatia Zi Deschisa, ART Fusion, AEGEE Bucuresti, Ecotur, SiSC, Asociatia Studentilor din facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Asociatia Team Work, Asociatia pentru protectia animalelor ROBI, OMNIMIND – Asociatia pentru Dezvoltarea Potentialului Uman, Centrul pentru Studii Complexe, Asociatia Montana “Pathos”, Centrul de Creatie Tehnica pentru Tineret, Asociatia Româna de terapii în autism si ADHD, ECOSANO, A.V.A.C.M.B.J.I., Clubul Sportiv Olimpic Triumf, PTP Roman, Asociatia de Ajutor AMURTEL România, Liga Studentilor Români din Strainatate

Despre Volunteers Fest

Volunteers Fest este un proiect dedicat tuturor voluntarilor, indiferent de domeniul în care activeaza. În acest an, festivalul se afla la cea de-a doua editie, iar perioada de desfasurare este 22 Martie – 6 Aprilie 2014. Publicul tinta îl reprezinta voluntarii – liceenii si studentii interesati de evolutia lor profesionala cât si a societatii de astazi. Proiectul îsi propune sa stimuleze dezvoltarea pe mai multe segmente a voluntarilor, facilitându-le accesul gratuit la diferite activitati si, în aceeasi masura, sa promoveze si sa sustina voluntariatul în rândul tinerilor.