200 de cuvinte pentru doua saptamani in Marea Britanie

200 de cuvinte pentru doua saptamani in Marea Britanie

Shakespearea SchoolS-a lansat cea de-a 6-a editie a concursului national de creatie in limba engleza Shakespeare School Essay Competition, organizat de Asociatia Shakespeare School pentru Educatie. Tinerii intre 11 si 20 de ani sunt provocati sa scrie un text creativ si original pe care sa il inscrie gratuit in concurs. Ei pot castiga astfel tabere de doua saptamani in Marea Britanie, in campusurile unor universitati sau colegii de top.

Concursul se bucura deja de cativa ani de un mare succes printre tinerii din toata tara. In fiecare an se inscriu 4000-5000 de tineri din toate judetele. Shakespeare School Essay Competition isi propune sa ii motiveze pe elevi si studenti sa fie cat mai creativi si sa obtina performanta la limba engleza.

Competitia este organizata pe doua categorii de varsta, 11-14 ani si 15-20 de ani. Participantii pot inscrie gratuit eseurile online pe site-ul www.shakespeare-school.ro pana pe 31 martie. Dupa selectia celor mai bune 30 de eseuri, profesorii Shakespeare School stabilesc ierarhia finala in urma unor scurte interviuri cu finalistii.

Concursul este inclus in Calendarul Activitatilor Educative al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.Ambasadorul competitiei este Lorand Soares Szasz, business coach, trainer, speaker si antreprenor, un exemplu remarcabil de succes in cariera, a carui perseverenta va fi o inspiratie pentru tineri.

Anul acesta participantii sunt invitati sa redacteze un eseu despre un sistem educational ideal, pornind de la discursul TED al unui adolescent despre cum scoala ar trebui sa ne invete sa fim fericiti si sa avem succes.

Mai multe detalii despre tema si regulament se gasesc pe pagina competitiei, aici.

_____________________________________________

Asociatia Shakespeare School pentru Educatie, fondata in anul 2011, este o organizatie nonprofit ce ajuta copiii cu oportunitati reduse sa invete limba engleza si sprijina tinerii talentati sa isi urmeze pasiunile prin perfectionarea limbii engleze. Printre proiectele asociatiei se numara ore de engleza in centre sociale, burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creatie, ateliere de educatie pentru parinti. Mai multe detalii pe site-ulwww.asociatiapentrueducatie.ro

Shakespeare School Essay Competition isi propune sa stimuleze gandirea creativa, spiritul de inovatie si originalitatea si sa motiveze tinerii sa isi perfectioneze limba engleza. Concursul le ofera sanse egale tinerilor din intreaga tara de a experimenta viata intr-un campus universitar britanic de top si de a studia limba engleza la cele mai inalte standarde.

Concurs inclus in Calendarul Activitatilor Educative al ISMB

Ambasadorul competitiei: Lorand Soares Szasz

Parteneri educationali si sponsori: Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, RATE – Romanian Association of Teachers of English,  BETA – Bucharest English Teachers Association, British Council, Federatia Nationala a Asociatilor de Parinti, Consiliul National al Elevilor, Fischer International, Carturesti, Dent Estet, Simaco Advertising.