Workshop-uri de animatie pentru adulti si copii la Anim'est

Workshop-uri de animatie pentru adulti si copii la Anim’est

Si în acest an, workshop-urile de animatie ocupa un loc important în programul Anim’est.

Toti iubitorii de animatie (adulti sau copii), interesati sa afle mai multe detalii despre pasii si tehnicile ce stau la baza realizarii unui film de animatie au la dispozitie 2 ateliere.

Daca în 2012, în prim plan a fost animatia prin decupare (cut-out animation), anul acesta, Pixilation va fi tehnica folosita în realizarea unui scurtmetraj animat. Animation Worksheep, platforma educationala a festivalului, a pregatit copiilor un atelier de film ce are la baza tehnica de stop motion cu plastilina. În curând, Animation Worksheep va anunta si un program cu totul special pentru tineri animatori.

Parteneri: Sony, Noumax, F64, Centrul Cultural al Republicii Ungare, Canyon

Workshop- Pixilation

Frédéric Guillaume&Samuel Guillaume

Traineri: Frédéric Guillaume, Samuel Guillaume

Date de desfasurare: duminica 6 octombrie – luni 7 octombrie

Interval orar: 10:00-15:00

Descriere: 10 cursanti împartiti în 2 grupe vor avea ocazia sa realizeze filme de animatie folosind tehnica de pixilation. Creativitatea participantilor va fi pusa la încercare de cei mai în voga animatori elvetieni, Frédéric Guillaume ?i Samuel Guillaume. Cariera lor include titluri importante precum Max&Co, prezentat la Annecy sau La nuit de l’ours, documentar animat despre animalele fara stapân, selectat la Clermont-Ferrand 2013 si prezent în competitia Anim’est de scurtmetraj.

Perioada de înscrieri: 12 septembrie – 30 septembrie.

Modalitate de înscriere: Cei interesati sa participe la workshop sunt rugati sa trimita la adresa de e-mail workshop@animest.ro o scurta prezentare personala si motivele pentru care vor sa participle la acest workshop. Va rugam sa precizati în subiectul mailului: Înscriere Workshop Pixilation.

Workshop Copii – Mini Worksheep

Vasile AlboiuDate de desfasurare: luni 7 octombrie – vineri 11 octombrie

Interval orar: 17:00-19:30

Trainer: Vasile Alboiu

Descriere: 9 copii cu vârste între 8 si 12 ani vor avea ocazia sa creeze un scurtmetraj de animatie, folosind plastilina.

Personaje, lumi fantastice, cei mici sunt invitati sa-si dea frâu liber imaginatiei si sa se lase purtati pe târâmul minunat al animatiei.

Cel care îi va initia pe cei mici în tainele animatiei este Vasile Alboiu, un artist complex, care a dezvoltat, de-a lungul timpului, o serie de proiecte din domeniul digital. Membru în juriul sectiunii Videoclip & Advertising la Anim’est 2008, detinând si un important portofoliu în publicitate, Vasile Alboiu este artist grafic, vizual, producator, scenograf si regizor.

În cadrul Anim’est 2011, Vasi a sustinut un workshop de animatie pentru copii, stop-motion cu piese Lego, iar filmuletele rezultate atunci pot fi vazute aici: http://www.youtube.com/watch?v=L9iX_Noib4o

Perioada de înscrieri: 12 septembrie- 30 septembrie

Modalitate de înscriere: Cei mici trebuie sa trimita fotografia unui personaj din plastilina modelat de ei pe adresa de e-mail workshop@animest.ro sau prin posta pe adresa Asociatia Estenest, Bd. Drumul Taberei, nr. 92, Bl. C7, Ap. 235, Sector 6, Bucuresti. Va rugam sa precizati în subiectul mailului: Înscriere Mini Worksheep.

Atelierul de film se va desfasura la Centrul Cultural al Republicii Ungare (Str. Gina Patrichi (fosta Orlando nr. 8). Pentru mai multe detalii despre cele doua ateliere de film va rugam contactati: Adi Marineci, tel: 0729 91 91 29.

Cea de-a opta editie Anim’est va avea loc în perioada 4-13 octombrie, la cinematografele Patria, Studio si Elvira Popescu si în Club Control.

Festivalul International de Film de Animatie Anim’est, membru al retelei pan-europene Cartoon, este organizat de Asociatia Este’n’est, cu sprijinul Uniunea Cineastilor din România, Centrul National al Cinematografiei, Programului Media al Uniunii Europene si al Ogilvy.

Proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Parteneri institutionali: Ambasada Americii, Centrul de proiecte culturale ArCuB, Swiss Film si Ambasada Elvetiei, Institutul Cultural Român,  Ambasada Olandei, Institutul Francez, Institutul Polonez, delegatia Wallonie-Bruxelles, Ambasada Portugaliei.