Titluri multipremiate in Caravana Filmelor TIFF 2013

Titluri multipremiate in Caravana Filmelor TIFF 2013

Asociatia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) continua proiectul de succes Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino. Organizata împreuna cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo, Istanbul si Odessa si Reelport, unul dintre principalii actori de pe piata digitala de film din Europa, caravana îsi propune sa aduca în atentia publicului filme de succes din tarile UE si non-UE.

Caravana Filmelor

Cea de-a patra editie a Caravanei TIFF/Operation Kino va avea loc in perioada iulie- septembrie în 13 orase din România: Buzau, Timisoara, Oradea, Bistrita, Suceava, Falticeni, Iasi, Roman, Bacau, Galati, Focsani, Brasov, Deva.

Cinefilii vor avea parte de o selectie de filme de succes prezentate la Festivalul International de Film Transilvania, printre care “Prince Avalanche” (regia David Gordon Green), distins cu Ursul de Argint pentru Cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Berlin 2013, “Blancanieves/Alba ca Zapada” (regia Pablo Berger), castigator a zece premii Goya si propunerea oficiala a Spaniei la Oscarul pentru Cel mai bun film strain sau “An Episode in the Life of an Iron Picker/Un Episod din Viata unui Culegator de Fier Vechi” (r. Danis Tanovic), o drama emotionanta premiata la Berlin 2013 cu Premiul special al juriului si Ursul de Argint pentru Cel mai bun actor.

“Pozitia copilului” (r. Calin Peter Netzer), si “Caii sunt verzi pe pereti”, al treilea lungmetraj regizat de Dan Chisu si comedia “Funeralii Fericite” (r. Horatiu Malaele) sunt câteva dintre titlurile românesti incluse în programul Caravanei.

Prima oprire a Caravanei este la Buzau (1-3 iulie, Parcul Tineretului). Dupa Buzau, Caravana va ajunge la Timisoara (12-14 iulie) si Oradea (15-17 iulie).

Intrarea la proiectiile de filme este libera. Mai multe detalii despre filme si program gasiti pe www.tiff.ro si pe pagina de Facebook www.facebook.com/caravanatiff

Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino este un proiect organizat de Asociatia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul programului MEDIA Mundus al Uniunii Europene.