Karpov not Kasparov - lansare EP @ Control

Karpov not Kasparov – lansare EP @ Control

Joi 12 decembrie, Karpov not Kasparov lanseaza un nou EP si aduce pe scena din Control si un proiect nou, Kepler not Kopernikus – jazz-punk progresiv, cu voci psiho-spatiale, chitari si tobe halucinante. Invitat special al evenimentului este proiectul iesean LeVant, aflat in premiera la Bucuresti.

Fb event
Intrare libera.
Sala Berlin/ Club Control – Str. Constantin Mille, nr. 4

KarpovProiectul Karpov not Kasparov s-a nascut în 2009, ca urmare a jocului dintre tobe si un sintezator vintage. Ulterior, au fost integrati un artist de vizualuri si doi artisti de dans contemporan. Astfel, s-a nascut un spectacol experimental care combina actul teatral cu muzica creata instantaneu, ca o coloana sonora live.

De cele mai multe ori, spectacolele sînt gazduite de locuri neconventionale (frizerii, biblioteci, aziluri de batrîni, în veceul unui restaurant sau într-un magazin de încaltari).

În toamna lui 2011 casa LocalRecords a lansat un EP electronic numit ”Soundtrack for a Game of Chess”. La foarte scurt timp, EP-ul a fost considerat cea mai buna lucrare muzicala a anului, de Radio Romania Cultural si Radio Europa Libera, iar Vice Magazine l-a numit ”albumul lunii”.

În 2012, proiectul a renascut pe scenele locale, dupa care a urmat un prim turneu european (Budapesta, Viena si Berlin).

https://www.facebook.com/KarpovNotKasparov
https://soundcloud.com/knotk
https://soundcloud.com/kepler-not-kopernikus

***
LeVant abordeaza un stil electro/trip-hop/indie/experimental inedit pentru Romania, auto-denumit “post-aquarian electronica”. Au participat anul acesta cu performance-uri audio-vizuale impregnate de elemente teatrale la festivalul Simultan de la Timisoara si la FILIT Iasi.
Actualmente, LeVant pregateste al doilea album, “Knock, Knock, Ginger”, la trei ani dupa debutul de la Dead Scarlet Records (Grecia).

www.facebook.com/LevantProject
www.soundcloud.com/levant-1