Iasul isi vrea teii inapoi!

Iasul isi vrea teii inapoi!

In februarie s-a implinit un an de cand Bulevardul Stefan cel Mare din Iasi a ramas fara teii sai minunati. Dupa multe proteste fara mare ecou, a aparut anul acesta si o petite care solicita plantarea de tei inapoi in centrul orasului. In doar patru zile de la lansarea online, petitia fusese semnata de peste 700 de persoane. Primarul Gheorghe Nichita continua sa spuna ca sunt “doar vreo 10 – 20 de contestatari ai inlocuirii teilor cu salcami japonezi”. Acesta continua sa se mandreasca cu zona pietonala dintre Palatul Culturii si Primarie, lipsita aproape complet de verdele copacilor, acesta spunand ca bulevardul “arata foarte bine si este apreciat de toata lumea care vine in Iasi”.

Printre cei care continua sa ofteze dupa teii taiati din centrul Iasului se afla si membri grupului Iasiul Iubeste Teii, care a lansat un nou apel online. Iata mesajul acestora pe platforma de socializare Facebook:

Iasi

Iasi

“Actiunile si argumentele din ultimul an au demonstrat fara echivoc faptul ca taierea teilor si înlocuirea acestora cu salcâmi japonezi a fost o decizie gresita, abuziva si netransparenta a Primariei Iasi.
Tine acum de întreaga comunitate, de noi toti, sa reiteram pozitia noastra primarului Gheorghe Nichita – si implicit întregii administratii locale, precum si publicului larg – cu privire la replantarea teilor pe Bulevardul Stefan cel Mare.

Asadar, va invitam sa ne trimiteti pe e-mail (iasuliubesteteii@gmail.com), sau chiar aici pe pagina Facebook, într-un mesaj privat, o fotografie cu dvs. în care sa transmiteti reprezentantilor Primariei Iasi un mesaj* pe o simpla coala de hârtie. Fotografia dvs. va fi postata în acest album. Haideti sa aratam cât sunt de numeroase, decise si informate vocile noastre.” Sursa

Iasi3

Iasi4

 

 

 

Raul Pop

Csibi Magor - directo WWF Romania

Liviu MihaiuPrintre cei fotografiati: Liviu Mihaiu, Csibi Magor, Raul Pop, Dan Perjovschi, Carmen Mihai, Ionel Lupu.