Workshop despre muzică, producție și universurile lor intime, la Red Bull Academy

Workshop despre muzică, producție și universurile lor intime, la Red Bull Academy

Absolvenți ai Red Bull Music Academy, pretendenți la titlu și party aficionados, reuniți-vă pe 11 August în Club Control începând cu ora 20.00, pentru o discuție între Cosmin TRG, și Veronica Vasicka despre muzică, producție și universurile lor intime, urmată de o seară de club unde li se va alătura și Borusiade.

Formularul de înscriere poate fi accesat aici

Participanții la workshop își pot depune înscrierile la Red Bull Music Academy 2018 Berlin până pe 4 Septembrie sau pot afla mai multe informații despre procesul de înscriere la Academie.

După ce s-a plimbat, în cei 20 de ani de existență, prin mari orașe ale lumii, precum Tokyo, New York, Melbourne, Cape Town, Paris, São Paulo și Montréal, Red Bull Music Academy se întoarce anul acesta în orașul care i-a fost gazdă în 1998, la prima ediție. Între 8 septembrie și 12 octombrie 2018, iconica serie de concerte, party-uri, workshop-uri și conferințe dedicate muzicii se mută la Berlin pentru o lună. Înscrierile deschise muzicienilor din toată lumea și se încheie pe 4 septembrie anul acesta.

Cu această ocazie, i-am invitat la București pe doi dintre cei mai importanți producători și DJ-i români din aria muzicii electronice, ambii stabiliți la Berlin, Borusiade și Cosmin TRG, dar și pe Veronica Vasicka, DJ și fondatoare a label-ului Minimal Wave Records. Evenimentul va consta într-o sesiune de lecture-uri ținute de Veronica Vasicka și Cosmin TRG, participant în 2007 la RBMA. Ei vor răspunde și la întrebări referitoare la aplicația de înscriere pentru ediția din 2018. Odată încheiat workshop-ul, continuăm seara cu un party pe lineup-ul căruia se va adăuga, pe lângă cei doi artiști amintiți, și Borusiade.

Borusiade

Născută la București și locuind la Berlin, Borusiade și-a început cariera de DJ în 2002, fiind la momentul acela una dintre puținele femei de pe scena clubbing-ului alternativ. Din anul 2005 produce muzică, sound-ul ei subsumându-se unei filosofii foarte personale: întunecat, brăzdat de linii de bas intense, dominat de teme muzicale obsedante și melodice cu orice preț. Având la bază studii de muzică clasică și fiind fascinată de sound-urile electro raw, adesea regăsim cele două stiluri combinate în piesele compuse de artistă. A lansat release-uri la label-uri precum Cómeme, Correspondant, Cititrax sau P-Balans.

Setul său de DJ combină sunete îndrăznețe și obscure din Dark Disco, Minimal Wave, raw House, cu ceva elemente Acid. Sound-ul ei este sumbru și puternic, cu beat-uri care îți ating și cele mai adânci simțuri.

Ø  https://soundcloud.com/borusiade

Ø  https://www.redbullradio.com/shows/choice-mix/episodes/borusiade

Ø https://www.redbullradio.com/shows/main-stage/episodes/borusiade-nachtdigital-2016

Ø http://futura-artists.com/borusiade/

 

Veronica Vasicka

Veronica este DJ și unul dintre fondatorii cultissimului East Village Radio din New York. De-a lungul carierei, ea s-a asociat cu diverse subgenuri muzicale precum cold wave, post-punk, industrial și synth-pop, această pasiune ducând la apariția, în 2005, a Minimal Wave Records, un label independent destinat recuperării unor comori bine îngropate din aceste zone muzicale. Totodată, în completarea MWR, ea a fondat Cititrax, un label destinat muzicii noi, care a lansat release-urile unor artiști precum The KVB, Broken English Club sau Borusiade.

Ø  http://www.redbullmusicacademy.com/lectures/veronica-vasicka-lecture

Ø  https://www.redbullradio.com/shows/sonar-sessions/episodes/veronica-vasicka-sonardome

Cosmin TRG

Trecut, în 2007, prin experiența unică a Red Bull Music Academy, Cosmin TRG devenea în același an artistul care deschidea, cu release-ul Put You Down/Broken Heart, istoria influentului label englez Hessle Audio.

O voce unitară, o abrodare idiosincratică a Techno-ului și energia transmisă pe ringul de dans au făcut din Cosmin TRG o figură ominiprezentă pe scena de dance music.

Într-un deceniu de producție muzicală, DJ-ul și producătorul de origine română, dar stabilit la Berlin, a avut releasuri alături de Hessle Audio, Hemlock, Running Back, Rush Hour, 50Weapons.

Cosmin TRG a pus bazele unei platforme artistice sub numele de Fizic, un label care dorește să creeze produse audio-vizuale la cea mai înaltă calitate.

Ø https://soundcloud.com/trg

Ø https://octopus-agents.com/cosmin-trg

Red Bull Music Academy este o instituție globală dedicată schimburilor creative prin muzică. Din 1998 încoace, RBMA aduce laolaltă în fiecare an, în orașe din toată lumea, producători, vocaliști, creatori de beat, instrumentiști și DJ-i atent selectați din piscina de talente în care ne scăldăm. Ei participă la workshopuri, performance-uri și discuții amețitoare cu pionieri ai lumii muzicale care includ sesiuni extinse în studiouri cu tehnică de ultimă oră. Academia este o adevărată oază de libertate muzicală: salon filosofic, master class colaborativ și jam session funkadelic la un loc, presărate cu momentele revelatorii pe care le încurajează o astfel de combinație. În 2018, entuziasmul se mută la Berlin.

Dacă și tu faci muzică, fie că îți place chitara, octobasul, computerul sau lingurile, înscrie-te până pe 4 Septembrie 2017! ► apply.redbullmusicacademy.com

Acces party: 20 lei

Vârsta: 18+