Workshop - Casa din baloti de paie

Workshop – Casa din baloti de paie

anuntDupa un bum imobiliar si o fasaiala economica, sa-ti faci astazi casa reprezinta un adevarat act de curaj, pornit poate si din putina inconstienta. Creditarea din partea institutiilor bancare ramane deloc avantajoasa si ca sa fie piata imobiliara si mai putin activa, noua versiune de Prima Casa, conditioneaza ca garantarea creditului sa se faca exclusiv in moneda nationala, ceea ce inseamna de fapt rate mai mari pentru cei dispusi sa fie datori pentru a avea o casa. Si daca tot e sa iti faci o casa, te-ai gandit cu adevarat o clipa ca ai putea sa ti-o faci de fapt singur? Ba mai mult, sa alegi pentru casa ta altfel de materiale? Este curios sa vorbim despre paie, chirpici sau lemn ca si cum am fi facut o mare descoperire. In Romania, multe case au fost construite astfel iar argumentele pro sunt suficient de multe sa mai construim astfel. Dar mai bine va incurajam direct sa participati la constructia unei case din baloti de paie, un workshop la care am primit si noi invitatia de a participa, invitatie pe care o transmitem mai departe. Poate astfel, visul de a avea o casa devine realizabil pentru cat mai multa lume.. indiferent de starea in care se afla piata imobiliara din Romania.

casa paie

Workshop-ul se desfasoara in perioada 2 – 7 septembrie in comuna Dorobantu. Alaturi de NeuronArhDesign, puteti participa, timp de 5 zile, la realizarea unei locuinte ce foloseste materiale naturale într-o viziune contemporana si sa aflati astfel cum se proiecteaza, planifica si construieste o astfel de locuinta cu baloti de paie.

Pe parcusul celor 5 zile vom lucra zidarie cu baloti de paie si tencuieli naturale.

Locatia se afla în comuna Dorobantu, satul Bosneagu, pe malul lacului Mostistea: http://casabaloti.tumblr.com/locatie

Intentia de participare se expediaza la adresa de email: neuronarhdesign@yahoo.com – de acolo o sa primiti toate informatiile necesare si programul detaliat + conditii de participare. http://casabaloti.tumblr.com/

casa paie 8 casa paie 7 casa paie 6 casa paie 5 casa paie 4 casa paie 3 casa paie 2 casa paie 1