Ce mai ascundem dupa blocurile de sticla?

Ce mai ascundem dupa blocurile de sticla?

S-a facut o saptamana de cand Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei a avizat, construirea a doua blocuri, unul de patru si altul de trei etaje, langa cladirea fostului restaurant “Cina”, vizavi de Ateneul Roman. Cele doua cladiri vor inconjura practic restaurantul “Cina”, mascand astfel casa in care se afla restaurantul, o casa construita in 1907 si care are statutul de monument istoric.

Comisiei Tehnice de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei a tinut sa sublinieze “vestea buna”, cladirea fostului restaurant “Cina” ramane pastrata intacta. Prin proiectul prezentat initial de investitor la Comisia Tehnica de Urbanism, se dorea construirea unui bloc de patru etaje si in interiorul cladirii fostului restaurant “Cina”, ceea ce ar fi dus la demolarea partiala a casei, monument istoric.

Cladirea restaurantului “Cina” o sa ramana intacta, insa in lateralele ei urmeaza sa se ridice doua cladiri, una de 22 de metri inaltime, spre strada Franklin si alta de 16, 5 metri inaltime, spre strada CA Rosetti. Pe teren ar urma sa se amenaje o piateta si spatii verzi in suprafata de circa 1000 mp (terenul are in total circa 3400 mp) unde cetatenii vor avea acces. Planurile prezentate de arhitecti la Comisie prevad si construirea unei cladiri noi, de 4 etaje, in parcarea din Piata Revolutiei. Terenul este domeniu public. Avizul dat la sfarsitul lunii octombrie de Comisia Tehnica de Urbanism este unul preliminar. Proiectul urmeaza sa fie discutat si la Ministerul Culturii intrucat in zona se afla mai multe cladiri monument istoric, dupa care se va intoarce la Comisia Tehnica de Urbanism pentru avizul final. El urmeaza apoi sa fie supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Pana la raspunsul Ministerului Culturii, e bine de stiut ca lumea a inceput sa se mobilizeze pe internet pentru a pastra Piata Revolutiei asa cum arata ea astazi. In acest sens, gasiti aici o “Petitie pentru restaurantul Cina“.