Storytelling around Youth @ Timisoara

Storytelling around Youth @ Timisoara

StorytellingIn perioada 27.07.13 – 03.08.13, la Timisoara se va desfasura proiectul international Storytelling around Youth, un schimb de tineri realizat de Asociatia Babel Education din Timisoara impreuna cu organizatii partenere din Portugalia, Italia si Letonia. Prin acest schimb, care va aduce impreuna 21 tineri si 4 lideri de tineret din cele 4 tari diferite, se urmareste dezvoltarea abilitatilor creative si tehnico-digitale ale adolescentilor si incurajarea unei atitudini proactive din partea acestora in comunitatile de apartenenta.

Proiectul Storytelling around Youth, organizat de Asociatia Babel Education in colaborare cu partenerii sai, este finantat din fonduri acordate de catre Comisia Europeana prin programul “Tineret in Actiune”, Actiunea 1.1 – Schimburi de Tineri. Activitatile din cadrul acestuia le vor permite tinerilor sa experimenteze mai multe metode de educatie non formala, printre care metoda Storytelling pentru cresterea increderii in sine, Creative Writing in vederea exprimarii libere si Cafenea Publica pentru incurajarea dialogului intercultural. Acestia vor lucra in echipe internationale mixte si vor crea o poveste pe care ulterior o vor anima utilizand mijloace IT de ilustrare grafica.

 

Ultima zi a proiectului, data de 02.08.2013, este dedicata organizarii si desfasurarii unui eveniment public de Storytelling pentru copiii, tinerii si profesorii din Timisoara, unde se vor prezenta cartile de povesti ilustrate digital realizate de catre tinerii participant. Evenimentul se va incheia cu cu activitati de animatie stradala (Flash Mob) in Piata Unirii din Timisoara.

Tineret in actiune

Mai multe informatii despre desfasurarea proiectului veti putea gasi pe pagina web a Asociatiei Babel Education www.babeleducation.ro si pe pagina de Facebook a proiectului https://www.facebook.com/StorytellingAroundYoUth?fref=ts

Sandra Horea (contact: sandra.horea@babeleducation.ro)