Revolutia creativitatii incepe pe 23 octombrie la Bucuresti

Revolutia creativitatii incepe pe 23 octombrie la Bucuresti

Forum AfisLa finalul acestei saptamâni, pe 23-24-25 octombrie, Bucurestiul gazduieste primul eveniment de anvergura nationala dedicat creativitatii românesti. Peste 300 de profesionisti din domenii precum: arta, tehnologie, cinema, fotografie, moda, design si arhitectura si-au anuntat prezenta la ”Forumul National al Industriilor Culturale si Creative”. Acestia vor dezbate împreuna cu autoritatile publice românesti si expertii internationali strategiile prin care creativitatea autohtona poate deveni trademark-ul României în urmatorii ani.

”Forumul National al Industriilor Culturale si Creative” va fi deschis de Andrew Senior, expert în economie creativa la UNESCO si fondator al unei agentii globale de consultanta în industrii creative, alaturi de Adrian Ciocanea, Secretar de Stat la Ministerul Economiei. La eveniment vor fi prezenti si Egbert Ruhl, directorul centrului german pentru promovarea creativitatii Hamburg Kreativ Gesellschaft; Andreea Paul Vass, Prim-Vicepresedinta a PDL si sustinator al industriilor creative; Costin Lianu, director general adjunct la Ministerul Economiei, Departamentul de Comert Exterior si Relatii Internationale; Edgar Garcia, directorul departamentului Business Development al Catalan Institute for Cultural Companies.

Cum pot industriile creative revolutiona viata economica, sociala si educationala a oraselor în care traim? Este întrebarea la care va raspunde prezentarea lui Andrew Senior, intitulata ”Ready for the Revolution” si inspirata din cei peste 15 ani de experienta în promovarea economiei creative în Anglia si America Latina.

Pentru prima data, arta, creativitatea si inovatia româneasca vor avea o voce comuna în fata publicului larg si a autoritatilor. În ultimii ani, sectorul creativ românesc a demonstrat ca este capabil sa aiba o contributie semnificativa în economia si prosperitatea nationala. Cercetarile din cadrul proiectului Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Industriilor Creative arata ca 5,93% din PIB-ul României e realizat de proiectele culturale si creative si ca acestea produc 100.000 de locuri de munca, mai mult decât turismul, restaurantele sau sectorul imobiliar. Forumul National al Industriilor Culturale si Creative îsi propune sa aduca în prim plan acest potential imens si sa evidentieze importanta sustinerii creativitatii de catre sectorul public, de business si educational.

Evenimentul include o conferinta nationala (miercuri, 23 octombrie) la Hotel Marshal Garden si 2 zile de ateliere de lucru (joi – 24 octombrie si vineri – 25 octombrie) la Hotel Cismigiu. Participarea este gratuita în limita locurilor disponibile. Cei care nu s-au înscris înca online pentru conferinta nationala o pot face si în dimineata evenimentului, la Hotel Marshal Garden, în functie de locurile disponibile.

Agenda si lista integrala a speakerilor sunt disponibile pe www.crestetalente.ro/forum-national.

Proiectul ”Promovarea Antreprenoriatului în domeniul Industriilor Creative”, ID 61490,  este realizat de catre Fundatia Post-Privatizare în parteneriat cu Asociatia ORICUM, GEA Strategy & Consulting, Centrul de Cercetare si Consultanta în Domeniul Culturii, MPP Relatii Publice, Universitatea Bucuresti si Universitatea de Arte “George Enescu” din Iasi si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investeste în oameni!”