Bonobo la Electric Castle Festival 2014

Bonobo la Electric Castle Festival 2014

ElectricCastleBonobo vine pentru prima oara în Transilvania pentru un mult asteptat show live, la Electric Castle Festival, ce se va desfasura pe domeniul Castelului Banffy din Bontida, judetul Cluj. El va urca pe scena alaturi de 11 muzicieni (suflatori, trombonisti, chitaristi, clapari, percutionisti si violonisti) pentru o interpretare live de exceptie. Concertul face parte din turneul de promovare al ultimului sau album The Norh Borders.

Un alt nume confirmat pe scena Dance a festivalului este germanul Chris Liebing, unul dintre parintii muzicii techno, renumit pentru improvizatiile pe care le face în timpul seturilor sale. Freestylers (în formula live) si Gramophonedzie se numara si ei printre numele care completeaza lista muzicienilor ce vor putea fi auziti pe scenele festivalului, între 19 si 22 iunie. Muzica experiementala nu a fost nici ea neglijata, pe scena dedicata acestui gen fiind confirmati Rangleklods, Ishome si Egokind.

Silent Strike revine la castel însotit de propriul sau grup, la fel ca si anul trecut, iar trupa clujeana Grimus va face un show de exceptie în deschiderea Bonobo.

Ajuns pe lista finalistilor European Festival Awards 2013, Electric Castle va reuni anul acesta peste 100 de artisti care vor concerta, timp de patru zile, pe cinci scene. Celelalte doua capete de afis anuntate sunt Rusko si Thievery Corporation. Organizatorii au pus în vânzare abonamente promotionale, care costa 160 de lei si pot fi achizitionate pâna în 15 aprilie de pe eventim.ro, din reteaua Eventim, de la partenerii oficiali ai festivalului si cu ajutorul aplicatiei mobile Electric Castle (iOS si Android).

BonoboDupa patru albume, nenumarate turnee, single-uri, remixuri si munca de productie, Bonobo (Simon Green) si-a asigurat locul între cei mai importanti artisti din industria muzicii electronice. Albumului Black Sands, lansat în 2010 si vândut în peste 160.000 de exemplare, i-a urmat, anul trecut, The North Borders, care va fi interpretat într-o maniera unica pe scena Electric Castle. Tematic, rezonant si captivant, albumul este extrem de coerent muzical si, totodata, o dovada a evolutiei muzicii electronice.

Chris Liebing este un pionier al muzicii techno, forta creativa din spatele proiectelor CLR si Spinclub si unul dintre primii DJ din lume care au „adoptat” latura digitala a muzicii. Ajutat de suportul hardware si de o tehnica impecabila, Chris Liebing da frâu liber creativitatii, improvizatiile în timp real fiind o parte foarte importanta a aparitiilor sale.

În 15 ani de cariera, Freestylers au mixat aproape toate subgenurile muzicii electronice “cu bass”, au fost invitati la cele mari festivaluri si în cele mai populare cluburi. La un an de la lansarea celui de al cincilea lor album, The Coming Storm, fanii Electric Castle vor putea vedea live show-ul ecletic al celor de la Freestylers.

Datorita mixului de muzica electronica cu elemente de Swing si Jazz specifice anilor 1920, 1930 si 1940, DJ-ul sârb Gramophonedzie (Marko Milicevic) a reusit sa se impuna ca unul dintre cei mai talentati DJ est-europeni. Cel mai cunoscut hit semnat de Gramophonedzie este Why don’t you, care foloseste un sample dupa Why Don’t You Do Right de Peggy Lee. DJ-ul sârb a fost votat Best Adria Act în cadrul MTV European Music Awards 2010 ?i a fost nominalizat pentru Best European Act.

Trupa clujeana Grimus este prezenta pe scena muzicii înca din 2005. De atunci, a sustinut numeroase concerte si a participat la evenimente de amploare din tara si strainatate (Exit – Serbia, Sziget – Ungaria, Eurosonic de la Groningen), fiind mereu în topurile radio. De-a lungul carierei, artistii au împartit aceleasi scene cu nume pe cât de diverse, pe atât de sonore, precum Moby, Motorhead, The Prodigy, The Rasmus, Dandy Warhols, Macy Grey, Sophie Ellis-Bextor, The Parlotones, Eros Ramazzotti, Kasabian, si au fost selectati pentru deschiderea show-urilor de pe National Arena (Red Hot Chili Peppers), Cluj Arena (Roxette) si Stadionul Iolanda Balas (Placebo).

Ioan Titu, cu numele de scena Silent Strike, este un compozitor român de muzica electronica. A deschis concertele unor nume importante pe plan muzical interna?ional: Faithless, Amon Tobin, Kode9, Bonobo, Jazzanova, Recoil sau Mr. Meeble, si a colaborat cu artisti români, precum Ada Milea, Alexandrina, Deliric, Norzeatic, D.J. Vasile, Yvat, Brazda lui Novac, etc. În prezent are cinci albume lansate: Silent Strike, 3 a.m., Alb, Instrumentals si Singularity.

Danezul Esben Andersen a inventat Rangleklods pentru a evita etichetarile preconcepute despre sunetele sale, pe care orice alt termen sau nume le-ar fi putut stârni. Beat-urile nu merg toate pe aceeasi banda si în acelasi sens, vocile puternice sunt doar o rampa de lansare pentru versurile poetice, iar varietatea de instrumente folosite se contopeste într-un mariaj analogo-digital.

Esben Andersen si-a definitivat sunetul în Berlin, unde a aparut primul EP, Home, care a dat piesa Young and Dumb. Dupa ce si-a lansat albumul de debut Beekeeper în 2012,  publicul a primit confirmarea talentului ce parea atât de promitator în toate festivalurile la care participase în anii anteriori. Live, muzicianul este completat de o prezenta feminina, Pernille Smith-Sivertsen.

Ishome sau Mirabella Karianova este o producatoare de muzica electronica din Krasnodar, Rusia. În 2005, Mirabella a început sa se joace cu sample-uri, pâna când a fost remarcata de casa de discuri Index Music, unde si-a lansat doua albume.

Jan Hammele, cu numele de scena Egokind, combina muzica techno cu diverse sunete “robotice” si synth-uri de 8-bit, având o abordare mai melodioasa si ecletica fata de ceea ce ofera în mod normal acest gen. De curând, si-a lansat noul proiect, intitulat St Noise.

Au fost confirmati artisti si pe noua scena a festivalului, scena de Dub si Reggae: Injektah, Kaze Soundsystem, Kaya Foundation, Selecta Drop, Irie Warriors, Raps & Lazio, Blazing Vibez Soundsystem, DJ RootBwoy, King Julien, Dippawiz.

Pe celelalte scene ale festivalului au mai fost confirmati urmatorii DJ: Madliquid, Padre, Dudawles, Slim Rocka, Bread and Butter, Sclava Isaura, Blanilla, Alexandru Jijian, Dodo, Detour, 3Pic, Syl, Dex, Alex Chronic, Christu & Ilie, Chris, Eyescream, NDJ,

Prima editie a Electric Castle adus 92 de artisti, un public de 32.000 de persoane si o accedere pe lista finalistilor la European Festival Awards 2013, cea mai importanta competitie europeana de gen, la sectiunea  „Cel mai bun festival de marime medie”.