Balkans Beyond Borders @ Street Delivery

Balkans Beyond Borders @ Street Delivery

Pe 14 iunie la ora 20 la Terasa Carturesti, în cadrul Street Delivery, Balkans Beyond Borders organizeaza seara de film. Vor fi prezentate filmele castigatoare la editiile trecute ale Festivalului de Scurtmetraj cu acelasi nume. La Bucuresti se va întampla a 4-a editie a Festivalului, in perioada 20 – 22 septembrie 2013.

Marele câstigator de anul trecut este Budapest Backwards, un scurtmetraj de fictiune realizat de un regizor belgian. Este povestea unui cuplu multicultural – o unguroaica si un croat, care îsi rememoreaza istoria relatiei în decorul Budapestei.

Reinventing Bridges

În afara de acesta vor mai fi proiectate alte 7 filme, atât documentare cât si de fictiune, câstigatoare la diverse categorii (e.g. Premiul Publicului, Premiul Juriului) în 2011 si 2012, precum si filme produse în timpul workshop-urilor de film organizate de BBB.

Festivalul de Scurtmetraj Balkans Beyond Borders este principala activitate derulata de BBB. Este un festival tematic care calatoreste de la un an la altul din oras în oras, celebrând astfel diversitatea balcanica. Festivalul urmareste sa aduca în atentia publica probleme de actualitate ale zonei. Tema diferita din fiecare an îi inspira pe tinerii creatori sa îsi reprezinte pe pelicula propria perspectiva asupra identitatii balcanice.

În acest an tema este Reinventing Bridges. Publicul va avea ocazia sa urmareasca filme realizate de tineri artisti din Balcani si sa îsi aleaga preferatul. De asemenea, toti cei prezenti vor fi invitati sa se implice în activitatile organizate în perioada festivalului – sa participe la workshop-uri si discutii cu tinerii regizori, sa viziteze expozitiile, sa se bucure de petrecerile cu DJ organizate la finalul serilor de film. Toate aceste activitati îi pot inspira pe cei prezenti sa îsi reinventeze si reconstruiasca propriile punti de comunicare.

Mai multe informatii despre Festivalul de Scurtmetraj Balkans Beyond Borders si activitatile conexe sunt disponibile pe site-ul Balkans Beyond Borders www.balkansbeyondborders.eu, pe pagina de Facebook (Balkans Beyond Borders) si pe Twitter (BalkansBB). Pentru contactul direct folositi adresa de email info@balkansbeyondborders.eu.