De zece ani.. Alternativ

De zece ani.. Alternativ

alternativÎn 2014, Alternativ.ro sărbătoreşte 10 de ani de existenţă. Pare incredibil cât de repede a trecut timpul, dar dacă privim în urmă, nu a trecut fără rost.

Alternativ.ro a apărut în vremea când evenimentele promovate de noi strângea lumea bună împreună. Socializare 0.1. Astăzi facem aceste lucruri fără să mai fie necesară deplasarea din faţa calculatorului. Avem mai multe evenimente şi o groază de site-uri cu ştiri interesante. Varietate şi abundenţă dar şi mai puţină disponibilitate spre participare, spre implicare.

În 2006 am dat Alternativului şi sunet, şi aşa a apărut radioul. Nu a fost un radio de Like pe FB, dar s-a scris despre noi în publicaţii care astăzi nu mai există. Campaign, Compact sau Gândul pe când era în print. Mai multe, aici.

În 2008 am stins şi noi radioul pentru ca nu e uşor să supravieţuieşti cu doar 2% din impozitul pe venit. A fost o alegere care a făcut ca Alternativ.ro să meargă mai departe. Acum, privim înapoi spre radioul ăla cu nostalgie şi regret.. pentru că, cu toata diversitatea de astăzi, nu-l regăsim nicăieri.

Privind însă înainte, încercăm sa identificăm urmatoarea cale pe care Alternativ.ro ar putea să o urmeze. Visam ca în urmatoarea perioadă să-i dăm putere utilizatorului de calculator, dependentului de tabletă, inteligentului cu orice tip de phone. Să trezim cumva mulţimea redusă la un simplu profil de FB sau Google+. Dar cum am putea face asta?

Şi aici de fapt avem acum nevoie de contribuţia voastră cu câteva răspunsuri la întrebările noastre şi nu numai. Cum vedeti voi de fapt Alternativ.ro în urmatoarea perioadă? Ce înseamnă pentru voi acest cuvânt.. alternativ, şi ce doriţi să regăsiţi din acest cuvânt pe site-ul nostru Alternativ.ro?

Va multumim pentru raspunsurile voastre.

[contact-form][contact-field label=’Nume’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Email’ type=’email’/][contact-field label=’Ce zici?’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]