Copacul cu ravase

Copacul cu ravase

Cred ca agitatia din aceasta perioada a celui mai mare oras din Romania este cel mai bine descrisa de peisajul urban stapanit de Arcul de Triumf. Masini nervoase cu soferi agitati din cauza unui buget, evident, “de criza”, dau rondul pe dupa tricolorul agatat de Arcul de Triumf. Un ceas care stie sa cante se afla in zona, un restaurant cu masini adesea parcate pe trotuar, un domn care face portrete, asta daca nu e foarte frig afara, o masina de deszapezire gata sa nu fie luata prin surprindere de vreo zapada la cele 12 grade (astazi 23 decembrie in Bucuresti) de afara. In tot acest peisaj plin de trecatori grabiti a aparut de cateva zile un copac.. plin cu ravase.

Copacul cu ravase

Oamenii il privesc timid. Sunt cativa care zambesc dar cei mai multi nu il remarca. Ca si cum este ceva normal sa vezi un copac in care hartia sa “infloreasca” atat de ostentativ. Undeva, in spatele meu, doi chinezi isi fac poze cu Arcul de Triumf.. poate la anu’ vor face chiar cu ala din Paris. Mare chestie sa te multumesti azi cu ce ai si sa te arati rabdator cu timpul, cu speranta ca poate anul viitor o sa-ti aduca ceva mai bun. Exact asta imi pare mie ca ofera copacelul asta prin ravasele sale. Putina intelepciune, stimularea rabdarii, incurajarea zambetului, a interactiunii cu ceea ce ne inconjoara, sa iubim natura care ne completeaza, sa oferim inainte de a cere. Sa fim niste trecatori atenti si macar azi.. mai buni.

Copacul cu ravase

Va recomand in aceste zile o pauza, o plimbare, putina relaxare si neaparat o vizita la copacul cu ravase de langa Arcul de Triumf. Nu uitati sa va luati un ravas. Iata ce scria in al meu: “Celui ce stie sa astepte, timpul ii deschide portile.”

ravas

Sarbatori fericite, multi, multi ani voua si celor dragi!

UPDATE: pe 27 decembrie, ravasele si afisul care anunta existenta langa Arcul de Triumf a unui Copac cu Ravase au disparut. Probabil ca este vorba despre un exces de zel din partea unei firme de salubrizare.

UPDATE2: de fapt nu. Am primit confirmarea ca “stocul” de ravase agatat prin crengile copacului s-a epuizat inca din 25 decembrie. Felicitari pentru initiativa Andra Visan.