Ziua Internationala a Podcastului

Pe 30 septembrie, podcasteri și ascultători de podcasturi din întreaga lume au sărbătorit Ziua Internațională a Podcastului. Pentru prima dată, Alternativ.ro a mobilizat comunitatea de podcast românesc pentru această sărbătoare. Dacă nu știti ce înseamnă un podcast, explicatia simpla ar fi asa: un fişier audio pe care îl poţi descărca de pe internet şi îl poti ascultă oricand pe laptop, PC sau mobil. 

Pe TuneIn gasesti multe emisiuni radio inregistrate care pot fi astfel reascultate.
Pe iTunes ai o multime de categorii: gaming, comedie, religie sau auto-dezvoltare. Exista aplicatii de mobil care iti prezinta diferite produse audio pe care le poti „consuma” in timp ce pedalezi pe bicicleta, la sala, sau cand esti blocat prin trafic cu castile pe urechi.

Anul acesta, in weekend-ul in care sarbatorim Ziua Internationala a Podcastului, Alternativ strange cele mai concludente, creative si interesante podcasturi romanesti si le difuzeaza intr-un livestream audio (in playerul de jos sau aici: http://alternativ.ro/index.php/asculta/) de la ora 10:00 pana aproape de miezul noptii.

#podcastday-ul romanesc este parte din cadrul evenimentului International Podcast Day care este sarbatorit de cativa ani in Statele Unite ale Americii, mobilizand scena mondiala a podcastului la implicare.

„International Podcast Day is focused on bringing more visibility to podcasting and promoting the growing digital media worldwide. The day-long event and celebration takes place each year on September 30.  We have a collection of resources, information, and details throughout our site so be to to take the time and explore!(…)We are continually looking to extend our reach beyond simply providing resources and tools to podcasters and connect the podcast listening enthusiasts with the event.  Be sure to join the conversation by using #InternationalPodcastDay!” https://internationalpodcastday.com/

Programul Zilei Internationale a Podcastului poate fi gasit pe pagina Fb a evenimentului.

Podcasturi participante la Ziua Internationala a Podcastului 2018:

Scena.ro
Scena.ro
Burzcast
Burzcast
mame
mame

 

Satul Madalinei
Satul Madalinei
Treasure Monkey cu Madame Fournier
Treasure Monkey cu Madame Fournier
Temeri pentru acasa
Temeri pentru acasa
Florin Roșoga
Florin Roșoga
Pe Bune
Pe Bune
Răzleții
Răzleții
Ceva Mărunt
Ceva Mărunt
Cinema for the Ears
Cinema for the Ears
Semi Silent
Semi Silent
CityPodcast
CityPodcast

v