În 2018, Webstock a sărbătorit 10 ani de când urmăreşte atent tendinţele comunitatii online româneşti. Fiind parte a portofoliului Evensys, companie de planificare de evenimente, cu peste 10 ani de experienţă în organizarea de evenimente business, Webstock este cea mai mare conferinţă despre social media de pe piaţa locală. Lista participanţilor la Webstock10 dar şi lista completa a câştigătorilor la Webstock Awards, o găsiţi aici.

Categoria Podcast @ Webstock se adreseaza s-a adresat strict podcast-urilor in serii de cel putin 3 episoade, inca active sau incheiate deja, lansate in ultimii doi ani (2016 – 2018) pentru publicul local (in limba romana) sau pentru cel international (in limba engleza, dar initiate de un cetatean roman). Lista completa a nominalizatilor din acest an.

Noi, acum, salutăm premiantii în materie de podcast, conform Webstock Awards 2018.

Pe podium, pe locul 3, „Temeri pentru acasă” Alice Mihalache. „Temeri pentru acasă” este un podcast original pentru România, pentru că îţi aduce în urechi teme din universul fricilor și a anxietăților cotidiene. Este singurul podcast din cei premiaţi la această categorie care face diferenţa. Adica, nu este o discuţie, un interviu, este un podcast ce are ca format storytelling-ul, un format mai puţin abordat în România (din pacate). Fiecare episod are o misiune clară: nu să sperie, ci să vorbească despre frici tabu dintr-un unghi amuzant, până când ele devin o glumă bună de împărtășit cu prietenii, familia sau colegii. Principiul e simplu: am o frică, îmi fac curaj să o verbalizez și o întorc pe toate părțile până, în cel mai fericit caz, dispare.

Realizat si produs independent, seria podcast „Temeri pentru acasa” o are ca autoare pe Alice Mihalache, copywriter de mai bine de 6 ani. Mai multe exemple dar si informatii despre „Temeri pentru acasa”, gasiti accesand pagina dedicata Zilei Internationale a Podcastului 2018, unde acest produs audio a participat.

Sursa foto: katai.ro
Sursa foto: katai.ro

Pe locul 2, „Podcastu’ lui Katai”. Realizat de Robert Katai (foto), podcastul ce se apropie de 50 de episoade, discută despre marketing și viață cu invitați din industria marketingului, a publicității, media, design, start-up și altele. Marketer, blogger și fondator al primului (și singurului) proiect dedicat Instagram în România – Instagramology.

În cel mai recent episod „Podcastu’ lui Katai” invitat a fost Dragoș Stanca – fondator ICEEfest (cel mai mare festival regional dedicat digitalului), partener TDG, iar din 2018 este președintele BRAT. Asculta online pe katai.ro.

Pe locul 1 la Webstock Awards 2018, în sectiunea podcast, seria realizata de Decât O Revista: „Pe Bune”. Sub forma unui podcast bilunar, o să auziţi invitaţi aici oameni din zona creativă (scriitori, artiști, muzicieni, fotografi etc.) vorbind sincer despre cum au ajuns cine sunt și care sunt problemele cu care se confruntă. Miza podcastului este să scoată la suprafața fricile creative pe care trebuie să le depășim și întrebările la care trebuie să găsim singuri răspuns atunci când pornim un proiect pe cont propriu.

Creatoarea și gazda podcastului „Pe Bune” este Andreea Vrabie, reporter la DoR, organizatoarea evenimentelor Pe Bune Live. A petrecut trei ani la Londra unde a studiat Industrii Creative și Culturale și a lucrat pentru publicațiile Wired UK și Protein. Îi place să descopere cum arată procesul creativ pentru alți oameni și să învețe din problemele de muncă cu care aceștia se confruntă.

În cel mai recent episod „Pe Bune”, Andreea Vrabie o are ca invitata pe Ioana Moldovan, un fotograf care a documentat protestele din Piața Taksim în Turcia sau pe frontul de est din Ucraina, dar și în unele dintre cele mai sărace zone din România, unde a surprins de la cum arată bătrânețea pentru români până la viața unui medic la țară. Fotoreportajele ei au fost publicate, printre altele, în The New York Times, Al Jazeera și Huffington Post.

Podcastul Pe Bune este prezentat de UniCredit Bank și susținut de BestJobs, două companii care cred în puterea minților creative.

Lista participanţilor la Webstock10 dar şi lista completa a câştigătorilor la Webstock Awards, o găsiţi aici.

Webstock este parte a portofoliului Evensys, companie de planificare de evenimente, cu peste 10 ani de experienţă în organizarea de evenimente business. Webstock este cea mai mare conferinţă despre social media de pe piaţa locală.